13 Kasım 2020 - Cuma

Altınoluk
 

Bir Altınoluk hizmetidir.

Bu haftaki destekçimiz

Bugün 13 Kasım 2020 - Cuma

Selamunaleykum, hayırlı cumalar. Altınoluk Gündem'le hız kesmeden devam ediyoruz. Her hafta aramıza yeni okurlar katılıyor. Mutlu oluyoruz. Dostlarınızı ve sevdiklerinizin ücretsiz abonelikten faydalanarak bize katılmasına vesile olursanız mutluluğumuzu artırırsınız. Bu hafta siz değerli okurlarımız için yine her kategorisinde dolu dolu haberlerin yer aldığı zengin bir bülten hazırladık.

Unutmayın; Altınoluk Gündem haberleri yılların Altınoluk titizliğiyle binlerce haber arasından seçiliyor. İstifadeli okumalar…

Ayet • Hadis • Nükte

Ayet-i Kerime (Tevbe Kapısı)

“Kim kötülük işler veya nefsine zulmedip sonra Allah'tan bağışlanma dilerse Allah'ı bağışlayıcı ve merhamet edici olarak bulur.”
(Nisa, 11)


Hadis-i Şerif (En Üstün Amel)

"Amellerin en üstünü Allah için sevmektir."
(Nesâî, "Sünnet", 2)


Nükte (Merhamet Paylaşmaktır)

"Îmânın ilk meyvesi merhamettir. Merhamet; Allâhʼın bize ihsân ettiği nîmetlerden mahrum bulunanlara ikram ederek onların eksiğini, noksanını telâfî etmemizdir."
(Osman Nuri Topbaş)

Haberler

Gündem Haberleri
 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak görevinden affını istedi.

Instagram hesabından yaptığı açıklamada sağlık sorunlarını gerekçe gösteren Albayrak’ın paylaşımından bir gün sonra Cumhurbaşkanlığı’ndan yazılı açıklama yapılarak Albayrak’ın görevden af talebinin kabul edildiği kamuoyuna duyuruldu.

Albayrak’tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı. Elvan, daha önce Başbakan Yardımcılığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı görevlerini yürütmüştü.

[İnfografik] Lütfi Elvan kimdir?


Gündem Haberleri
 

ABD'nin yeni başkanı resmi olmayan sonuçlara göre Joe Biden oldu. 77 yaşındaki Biden, ABD tarihinin en yaşlı başkanı, en çok oyu alarak (74.5 milyon) başkan seçilen ilk kişi ve ülke tarihinde John Kennedy’nin ardından ikinci Katolik başkanı olacak.

[İnfografik] Donald Trump’ın görevdeki 4 yılı fırtınalı geçti. Bu süreçte ABD’nin uluslararası ilişkilerinde yaşanan gelişmelerin özetine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarihin en pahalı seçimi: ABD seçimlerinde kaç para harcadılar?


Gündem Haberleri
 

Paşinyan yenilgiyi ilan etti ve Ermenistan Karabağ’da teslim oldu. Ermenistan Kelbecer, Ağdam ve Laçın'dan sonra Dağlık Karabağ'ın tamamından da çekilecek.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise Rusya öncülüğünde gerçekleşen anlaşmanın Ermenistan'ın yenilgisi anlamına geldiğine dikkat çekerek "Paşinyan, anlaşmayı kendi isteğiyle değil, Azerbaycan'ın demir yumruğu sayesinde imzaladı" dedi.


Ermenistan’da halkın, Başbakan Nikol Paşinyan’ın Azerbaycan karşısındaki mağlubiyeti kabul etmesinin ardından başladığı protesto gösterileri sürüyor. Ermenistan'da halk parlamentoyu bastı, Paşinyan'ın odasına girdi.


[Video] Karabağ'ı bekleyen 30 yıllık umudun anahtarı.


[Video] Azerbaycan ordusu işgalden kurtarılan Şuşa'da bir caminin temizliğini yaptı. 'Verin, o şeref bana da kısmet olsun.' diyen asker duygulandırdı.

Küresel Salgın
 

[Küresel Salgın]

Dünya Sağlık Örgütü’nün son verilerine göre;
Dünya genelinde;
• Vaka sayısı 52 milyonu geçti
• Ölüm sayısı ise 1 milyon 300 bine yaklaştı.
Türkiye’de ise;
• Vaka sayısı 400 bini,
• Ölüm sayısı ise 11 bini geçti.


Hayvan deneyleri tamamlanan ilk yerli aşı üretim aşamasında.


43 binden fazla gönüllünün katıldığı bir çalışmada, Pfizer ve BioNTech SE tarafından geliştirilen corona virüsü aşısının enfeksiyonu yüzde 90'dan fazla önlediği ortaya çıktı. Uzmanlar ABD’de Biden lehine sonuçlanan seçimlerden hemen sonra böyle bir açıklamanın yapılmasının tesadüf olmadığını söylüyor.

Avrupa Birliği de, Pfizer ve BioNTech'in yeni tip koronavirüse karşı geliştirmekte olduğu aşıdan 300 milyon doz satın alacağını açıkladı.


Koronavirüs aşısının arkasındaki iki isim: Uğur Şahin ve Özlem Türeci


İçişleri Bakanlığı'ndan koronavirüs genelgesi: 81 ilin tamamında açık alanlarda sigara yasağı.


İstanbul'da vaka sayıları yeniden arttı: İşte, ilçe ilçe vaka yoğunluğu...


[Video] Yerli COVID-19 aşısının üretim safhaları.

Kültür • Sanat

Portre
 

İslâm Ansiklopedisi’nde Ekim ayı boyunca en çok ziyaret edilen yirmi madde açıklandı. İlk üç; Kıyamet Alametleri, Hasan Sabbah ve Selçuklular olarak sıralandı.


[Video] Kahramanmaraş-Göksun arasındaki ‘Edebiyat Yolu’ hizmete açıldı. Yol boyunca yapılan köprü ve viyadüklere ‘7 güzel adam’ olarak meşhur olmuş yazar ve şairlerimizin isimleri verildi.


Tek parti döneminde yaktığı cesaret ateşi Müslüman Anadolu’nun her bucağında yankılanan Osman Yüksel Serdengeçti, vefatının 37’nci sene-i devriyesinde rahmetle ve dualarla anıldı.


[İnfografik] Serden geçti, davasından vazgeçmedi: Osman Yüksel Serdengeçti.


[Foto Galeri] Dünya Karikatürcüler Birliği öncülüğünde gerçekleşen projeyle, geçen temmuz ayında vefat eden Edebiyatçı Gazeteci-Yazar Asım Gültekin'in portre karikatürleri dünyaca ünlü karikatüristler tarafından çizildi.

Teknoloji

Teknoloji
 

Görme engellilerin tamamen ücretsiz olarak yararlanabileceği yeni bir sesli kitap uygulaması daha hayata geçti..


Dünya Ekonomik Forumu’nun yayımladığı raporda yer alan tahmine göre, 2025 yılında, tüm iş yerlerindeki görevlerin yarısı makineler tarafından yapılacak ve bu durum büyük ihtimalle eşitsizliği daha da derinleştirecek.


Elektrikli scooter mevzuatı yolda! Peki gereksinimleri karşılayacak mı? Eksikleri neler?


WhatsApp'a kendini imha eden süreli mesajlar özelliği geliyor.


Türkiye'de bilimi uygulamalı öğreten merkezler dünya standartlarında.

Aile • Sağlık

Aile & Sağlık
 

[Sesli Makale] Sizde de mi var? ‘Geçmek Bilmeyen Boyun Ağrısı’ neden olur? Nasıl çözülür? Dr. Yasemin Denizli yazdı.


Ağızdan alınan nefes, kronik farenjiti tetikliyor! Yutak dokularının iltihabı ile meydana gelen farenjit; ateş, boğaz ağrısı, kızarıklık ve yutma güçlüğüne yol açıyor.


“Mutluluk kaynağı” olarak nitelendirilen çikolatanın hammaddesi kakaonun üretim süreci, çikolatanın kendisi kadar tatlı değil. ABD’de yayımlanan bir rapor, kakao üretiminin her aşamasında çocuk işçilerin suistimal edildiğini ortaya çıkardı.

Gönüllü Haberler

Gönüllü Haberler
 

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı bünyesinde hizmet veren Şahsiyet Akademisi’nin, liseli gençlere ilmi ve manevi gelişim sağlayacak "İslami İlimler Gelişim" programı kayıtları başladı. Başvuru ve detaylı bilgi için tıklayın.


Elmalılı Hamdi Yazır Kur’an Akademisi, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde eğitimlerine online olarak devam ediyor. Her yaş ve meslek grubundan Kur’an öğrenmek ve okuyuşunu ilerletmek isteyen insana eğitim veren kurum hakkında bilgi almak için burayı tıklayabilirsiniz.


İzmir depreminde görev alan İHH gönüllüsü, son yolculuğuna uğurlandı.


Arama kurtarmanın 'gönüllü' kahramanları.

Derin Okuma

Derin Okuma
 

[Analiz] Dünyada Kovid-19 krizinde 500 milyonluk istihdam kaybı yaşanırken, salgının ortaya çıktığı Çin küresel ekonomideki payını artırıyor. Çin’in pazar payını 2019’dan 2021’e kadar olan süreçte %9 artıracağı öngörülüyor.


[Analiz] Trump'ın İsrail-Filistin meselesinde yaptığı hataları Biden düzeltebilecek mi?


[Görüş] Sosyal medya devleri siyasi aktörlere dönüşüyor. .


Depremde travmatik çocuk fotoğrafları neden paylaşılıyor?

Haftanın Fotoğrafı

Haftanın Fotoğrafı
 

Ermenistan'ın uğradığı ağır hezimet sonrası, kardeş Azerbaycan halkı ellerinde kendi bayraklarıyla birlikte Türk bayraklarıyla zaferi kutladı.

Dua

Dua

Destekçimizden

Dua

Bir Saniye...

[Sıra Sizde]
Altınoluk ailesi olarak bu bülteni sizler için her hafta titizlikle hazırlamaya gayret ediyoruz, okuduğunuz ve takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Siz de aşağıdaki bağlantıyı çevrenizle paylaşabilir, sevdiklerinizin Altınoluk gündeminden haberdar olmasına vesile olabilirsiniz.
https://www.altinoluk.com.tr/gundem-abonelik

Bu e-postayı Altınoluk bültenlerine kayıt olduğunuz için yolladık. İsteğiniz dışında e-posta aldığınızı düşünüyorsanız bizi bilgilendirebilirsiniz. Geri bildirimlerinizi ve önerilerinizi bize yazabilirsiniz.

Altınoluk

TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE

İkitelli Osb. Mh. Atatürk Blv. Haseyad 1. Kısım No : 60 / 3C, Başakşehir / İstanbul

© Altınoluk Dergisi | 1986 - 2020 altinoluk.com.tr
Sitede yer alan yazıları kaynak göstererek yayınlayabilirsiniz. Her hakkı saklıdır.

KÜNYE | İLETİŞİM

ALTINOLUK GÜNDEM ABONELİĞİNDEN ÇIK

PAYLAŞ: