12 Ocak 2024

 

 

Selamunaleyküm, hayırlı cumalar…

Gazze‘de işgal 98. gününde. Abluka altında 2 milyonu aşkın masum dünyanın yardımını bekliyor. Filistin’de yaşananlar, Epstein davasındaki rezaletler, seçim gündemi ve çok daha fazlasıyla haftalık gündeme göz atmayı unutmayın. 

OKU - PAYLAŞ 
ABONELİK İÇİN TIKLAYIN

Ayet-i Kerime

Doğrusu Allah’a göre ayların sayısı, Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısına uygun olarak on ikidir; bunlardan dördü haram aylardır. İşte doğru olan hesap budur. O aylarda kendinize zulmetmeyin, müşrikler sizinle topyekün savaştıkları gibi siz de onlarla topyekün savaşın. Bilin ki Allah buyruklarına karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir.
(Tevbe, 36)


Hadis-i Şerif

“Ey Allâhʼımız! Receb ve Şâbânʼı mübârek eyle, Ramazanʼa mülâkî eyle/ulaştır.”
(Taberânî)


Nükte

Bereketli rahmet tecellîleri ile bizleri kuşatan üç aylar mevsimi, iç muhâsebe bakımından en güzel fırsat demleridir.
(Osman Nuri Topbaş)

Haberler

Gündem Haberleri

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana 98 gündür düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 23 bin 84'e ulaştı.

[Tüm Filistin işgal altında]

İsrail saldırılarında hiç bir canlı ayrımı gözetmezken, Yahudi yerleşimciler işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilerin mülklerine saldırılarını sürdürüyor.


[AK Parti 26 belediye başkan adayını açıkladı]

AK Parti’de aralarında İstanbul'un da bulunduğu 11'i büyükşehir 26 belediye başkanı adayı belli oldu. Eski bakan Murat Kurum’u, AK Parti'nin İBB başkan adayı ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur İttifakı olarak 31 Mart'ta seçim zaferlerine en büyük halkayı ilave edeceğiz.” diye konuştu.

[Yeni adaylar ne zaman?]

15 Ocak'ta Ankara'da düzenlenecek toplantıda hakkında konuşan Erdoğan, "Ankara adayını Ankara'da açıklayacağız. Seçim beyannamesini burada açıklayacağız. Strateji belgemizi açıklayacağız. Yarıya yakınını açıklarız" dedi.

[Muhalefette son durum]

Muhalefet partileri adaylarını açıklamayı sürdürürken, CHP-DEM dirsek teması sürüyor. Diğer yandan İmamoğlu’nun 31 Mart için Akşener’in desteğini alabilmesi zor görünüyor.


[Milyarder Epstein davası gündemde]

Prenslerden sanatçılara siyasetçilerden Mossad'a uzanan ifşaatlar gündemden düşmüyor.

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan ve gözaltında tutulurken hapishanede ölü bulunan Epstein'in dava dosyalarında, Uluslararası Adalet Divanında İsrail'i savunması planlanan avukat Alan Dershowitz, modellik ajansı sahibi Jean Luc Brunel, Prens Andrew, bilim insanı Stephen Hawking’in adı geçiyor.

[15 maddede Epstein ve dava dosyaları]

Cinsel istismar, fuhuş, pedofili, eski başkanlar, başbakanlar, ünlüler ve Mossad iddiaları...


TÜRKİYE SOSYAL MEDYADA NE KONUŞUYOR?

sosyalmedya

[Gerçek bir kahraman]

Ekim ayında İsrail saldırısında eşi, oğlu ve kızı dahil olmak üzere ailesinden pek çok kişiyi kaydeden Al Jazeera muhabiri Vail ed-Dahduh, kendisi gibi gazeteci olan ilk çocuğu Hamza'yı da kaybetti. Dahduh görevine devam ediyor.


[Fransa'ya yeni başbakan]

34 yaşındaki Gabriel Attal Fransa’nın yeni başbakanı oldu. Ülke tarihinin en genç ve ilk eşcinsel başbakanı olan Attal, okullarda müslüman kıyafetlerine yasaklarla gündemde.


[Muhalif medyada iç hesaplaşma sürüyor]

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu'nun yerel seçimlerde Tunceli'den değil de Kadıköy'den aday olması Halk TV'de tepkiye neden oldu.


Ekonomi • Finans

ekonomi

[Ekonomi yönetimine güven tam]

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomi yönetimini emanet ettiğimiz arkadaşlarımıza gereken desteği hep verdik, veriyoruz. Bugün de kendilerine ve politikalarına güvenimiz tamdır” açıklamasını yaptı.


[İşsizlik rakamları açıklandı]

Ekim ayında yüzde 8,5 olarak açıklanan işsizlik, Kasım ayında yüzde 9 ile devam ederek tek haneli seriyi korudu.


[Goldman Sachs’tan TL ve rezerv yorumu]

Goldman Sachs, yayımladığı bölgesel görünüm raporunda Türk lirasının tahminlerden daha az değer kaybedeceğini belirtti.


[Kripto varlıklara yasal düzenleme]

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlıklara ilişkin yasal düzenlemede son aşamaya geldiklerini belirtti.


[Baronlar da borsadan çıkıyor]

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre borsada portföyü 1 milyon TL üzerinde olan büyük yatırımcı sayısı Aralık ayında bir önceki aya göre 20 bin 904 azaldı.


[Dünya Bankası‘ndan büyüme tahmini]

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023'te yüzde 4,2, 2024'te yüzde 3,1, 2025'te yüzde 3,9 büyüyeceğini öngördü.

[Döviz ve altın yükselişte]

Hafta boyunca döviz ve altında hareketlilik yaşandı. Güncel durum için tıklayın.


Türk otomotiv sektörü 2023'te 9 ülkeye milyar doların üzerinde ihracat yaptı. İhracatta geçen yıl 35 milyar dolara ulaşarak rekor kıran Türk otomotiv sektörünün 1 milyar dolar ve üzerinde satış yaptığı 9 ülke arasında Almanya, Fransa ve Birleşik Krallık öne çıktı. İspanya'ya ihracatta yüzde 34,3 artış kaydedilirken, Rusya ise 10. sırayı aldı.


Kültür • Sanat

portre

[2023'te 400 milyondan fazla bandrol satıldı]

Bandrol istatistiklerine göre, süreli olmayan yayın bandrolü satışı, geçen yıl 400 milyon 340 bin 577 olarak gerçekleşti. 2023'te eser türlerine göre en fazla bandrol satışı eğitim kategorisindeki olurken, basılan kitap sayısı 2023'te önceki yıla göre yüzde 6 artışla 216 bin 533'e ulaştı. İlk kez basılan kitap sayısı 2023'te yüzde 2 artışla 57 bin 735'e yükseldi.


[Riyah bu kez Kudüs’te]

12 Ocak’ta vizyona girecek ‘Tay 2: Ebabil Takımı’, Riyah isimli tayın Kudüs’te başından geçenleri anlatıyor. Kudüs’te huzurun ve mutluluğun hakim olduğu günlerden sıcacık bir hikayeyle izleyenlerin karşısına çıkacak çizgi filmde Tay Riyah, bu kez ulak atı olma yolunda Kudüs’ten Mekke’ye uzanıyor.


[Yeni bölümleriyle...]

Erkam Radyo’nun sevilen programı Gönül Sadası, yeni bölümleriyle her pazartesi saat 19.00'da sizlere ulaşmaya devam ediyor.


Teknoloji • Dijital Dünya

teknoloji

[10 maddede Togg'un yeni modeli: T10F]

Yerli otomobil Togg'un Las Vegas'ta tanıttığı T10F modeli, tasarımı ve Türkiye'de en uzun menzile sahip elektrikli otomobillerden biri olmasıyla öne çıkmasının yanı sıra bir güç kaynağı olarak kullanılması, yapay zeka sistemleri ve sürüş destek asistanları gibi özellikleriyle de dikkati çekiyor.


[Uzay yolcumuz hazırlanıyor]

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, karantinaya girdiği günden bu yana uzay görevinde yerine getireceği deneyler üzerinde çalıştığını ifade etti.


[Teknofest‘te ödüller belli oldu]

Gelecek Sensin anlayışıyla yarışmalarda performans sergileyecek teknoloji severler 25 milyon TL ödül ve 50 milyon TL üstünde malzeme desteğinden faydalanabilecek.


Aile • Sağlık

Aile & Sağlık

[Nezleye karşı uyarı]

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, soğuk havaların başlamasıyla kapalı ortamda geçirilen süre arttığı için üst solunum yolu enfeksiyonlarından nezlenin daha hızlı yayıldığını söyledi.


[Her 100 kişiden 70'i grip]

Son günler etrafında yakını hasta olmayan birini bulmak zor. Viral enfeksiyonlarda artış var. Grip daha sık görülüyor. Acil servislere de bu şikayetle başvuranlar arttı.


[Şifa kaynağı tarifler]

Sonbahar aylarıyla birlikte hava değişimlerinin de etkisiyle grip salgını yine boy göstermeye başladı. İlaç kullanmayı sevmeyenlerin başlıca şifa kaynağı ise alternatif tıp ile bitkisel çözümler oluyor.


Gönüllü Haberler

Gönüllü Haberler

[Gazze‘ye ikinci gemi yola çıkıyor]

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’nın Gazze’ye yardımları devam ediyor. 2. İnsani yardım gemisi yola çıkıyor. Yardımlarınızı vakıf hesapları üzerinden ulaştırabilirsiniz.


[Türkiye Diyanet Vakfı‘ndan çağrı]

Gazze’deki kardeşlerimize uzanan yardım eliniz acı çeken sinelere şifa oluyor.


[Helal minik ellere]

Batman'da 2'nci sınıf öğrencisi Eslem Nida Temiz, bir yarışmada kazandığı çeyrek altını, Gazze'deki çocuklara bağışladı.


Derin Okuma

Derin Okuma

[İsrail-İran çatışması büyüyor mu?]

Son 10 günde yaşanan gelişmeler özellikle İsrail’in Gazze’deki operasyonlarından ve Lübnan sınırındaki ölçülü saldırılarından öteye geçtiğini ve İran’la adı konulmamış angajman kurallarını ciddi biçimde ihlal ettiğini gösteriyor.


[Kontrollü vekâlet çatışması kime yarar?]

Tüm bu çatışma haberleri ve gerilim ne yazık ki Ortadoğu için sürpriz değil. Malum ABD ve diğer Batılı ülkelerin 7 Ekim sonrasında İsrail’in Gazze’deki katliamlarına verdiği koşulsuz desteğin bölgemizi hareketlendirmesi bekleniyordu.


[Irkçılığın güncel sürümü]

Batılı ülkeler, tarihin farklı dönemlerde, kendi ekonomik kalkınmaları ya da refahlarının yükselmesi için dünyanın farklı yerlerinden insan transfer ettiler.


[Filistin meselesinde etik, ahlâk ve değer perspektifinden insan tepkiselliği]

Etik, erdemli, ahlaklı ve değerli olanın lehine karar verin. Eylem ve söylemlerinizin neye, kime, hangi değer yargısına hizmet edeceğini iyi hesap edin. Yanlışa, zulme ve zalime itiraz edin.


Dua

Dua

Bir Saniye...

[Sıra Sizde]
Altınoluk ailesi olarak bu bülteni sizler için her hafta titizlikle hazırlamaya gayret ediyoruz, okuduğunuz ve takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Siz de aşağıdaki bağlantıyı çevrenizle paylaşabilir, sevdiklerinizin Altınoluk gündeminden haberdar olmasına vesile olabilirsiniz.
https://www.altinoluk.com.tr/gundem-abonelik

Bu e-postayı Altınoluk bültenlerine kayıt olmak için yolladık. İsteğiniz dışında e-posta görüşmelerinden bizi bilgilendirebilirsiniz. Geri bildirimlerinizi ve önerilerinizi bize yazabilirsiniz.

Altınoluk

TWİTTER | İNSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE

İkitelli Osb. Mh. Atatürk Bulv. Haseyad 1. Kısım No : 60 / 3C, Başakşehir / İstanbul

© Altınoluk Dergisi | 1986 - 2022 altinoluk.com.tr
Sitede yer alan yazıları kaynak olarak yayınlayabilirsiniz. Her hakkı saklıdır.

KÜNYE | İLETİŞİM

ALTINOLUK GÜNDEM ABONELİĞİNDEN ÇIK 

 

PAYLAŞ: