16 Şubat 2024

 

 

 

GÜNDEM

              16 Şubat 2024
 

A Gündem’in yeni formatıyla sizlerleyiz.
Bültenimizi e-posta, WhatsApp ve Telegram 
kanallarıyla takip edebilirsiniz.
Keyifli okumalar...

ABONELİK İÇİN TIKLAYINIZ


OKU - PAYLAŞ 
 

Selamunaleyküm, hayırlı cumalar…

Hafta boyunca Gazze’de yaşananların tüm detaylarını, Erdoğan’ın Mısır ziyaretinin arka planını ve Erzincan’da yaşanan maden faciasının yansımalarını A Gündem‘de sizler için derledik. Haftaya yeniden görüşmek dileğiyle, her daim güzel haberler alın...

Ayet-i Kerime

İnsanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez.
(Buhârî)


Hadis-i Şerif

Allah'a ve elçisine itaat edin, ki merhamet olunasınız.
(Al-i İmran, 132)


Nükte

Cenâb-ı Hakkʼı seven, Rasûlʼünü seven, merhametli olur.
(Osman Nuri Topbaş)

Haberler

Gündem Haberleri

Soykırımcı İsrail rejiminin 7 Ekim'den bu yana saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi'nde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı son 10 günde bin 102 artarak 28 bin 340'a, yaralı sayısı 67 bin 984'e yükseldi

[ABD’ye baskılar artıyor]

ABD'li 25 senatör, Başkan Joe Biden'a bir mektup göndererek, Gazze'de çatışmalara insani bir ara verilmesi ve bu arada hem İsrailli rehinelerin serbest kalması hem de Gazze'deki sivillere insani yardımların ulaştırılması konusunda çağrıda bulundu.

[Gazze'ye 1,2 ton sağlık yardımı]

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze halkı için ortez, protez ve atölye malzemelerinden oluşan 1,2 tonluk sağlık yardımının Mısır'a ulaştığını kaydetti.


[Erdoğan 12 yıl sonra Mısır’da]

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yılın ardından Mısır'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Resmi tören ve top atışları ile karşılanan Erdoğan’ın, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve bölgesel meseleler ele alındı.

[Dünya basını manşetten duyurdu]

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Mısır’da yaptığı "Bağımsız Filistin" çıkışı büyük yankı uyandırdı. Bu sözler Avrupa ve Arap basınında geniş yer buldu. yer buldu.

[Kalkınma Yolu’nun aktörleri...]

Kahire dönüşü uçakta soruları yanıtlayan Erdoğan, 'Kalkınma Yolu Projesi'yle ilgili olarak ''Bu konunun baş aktörleri Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Irak olacak.” açıklamasında bulundu.


[Erzincan İliç’te altın madeni faciası]

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında geniş bir bölgede toprak kayması meydana geldi. Milyonlarca metreküp toprak aktı. 9 işçi heyelan altında kaldı ve kurtarma çalışmaları sürüyor ancak henüz iyi bir haber yok.

[İliç’te son durum: 8 kişi gözaltına alındı]

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, heyelan alanında 400 bin kamyonluk toprak kütlesi olduğunu söyledi. Siyanür tehlikesi nedeniyle bölgeden alınan numuneler temiz çıkarken, felakete ilişkin başlatılan soruşturma da sürüyor. 7 kişiden oluşan bilirkişi heyeti, bölgede çalışma yapıyor. Öte yandan Faciaya ilişkin gözaltına alınanların sayısı 8’e yükseldi.



TÜRKİYE SOSYAL MEDYADA NE KONUŞUYOR?

sosyalmedya

[Katil askerlerle dansa büyük tepki ]

ABD'nin eski CIA Direktörü ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrail askerleri ile dans etti. Görüntüler küresel ölçekte büyük tepki çekti.

[Rıza Kayaalp gönülleri fethetti]

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda mücadele eden Rıza Kayaalp, Beka Kandelaki'yi yenerek finale yükseldi. Kayaalp müsabaka sonunda Azerbaycanlı rakibinin formasındaki Azerbaycan bayrağını öptü.

[Dijital oyunlar hayat karartıyor]

Ailesinin PUBG oynamasına izin vermediği 12 yaşındaki çocuk kendini vurdu.

[Boykot edilen şirketten çirkin paylaşım]

Boykot listelerinin üst sıralarında yer alan Domestos, Müslümanların sinir uçlarına dokunan reklamını yoruma kapattı.


Ekonomi • Finans

ekonomi

[Kira artışına çözüm: Konut arzı]

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, orta vadede enflasyonla mücadele ve kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için konut arzının artırılacağını kaydetti.

[Bütçe ocakta 150 milyar lira açık verdi]

Türkiye'nin merkezi yönetim bütçe gelirleri ocak ayında 617,2 milyar lira, bütçe giderleri 768 milyar lira oldu. Bütçe, ocakta 150 milyar 719 milyon lira açık verdi.

[Almanya üçüncü büyük ekonomi oldu]

Japonya ekonomisi durgunluk dönemine girerek, ABD, Çin ve şimdi de Almanya'nın ardından dördüncü büyük ekonomi haline geldi.

[Ücretli çalışan sayısı 15 milyonu geçti]

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı, Aralık 2023'te bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 artarak, 15 milyon 57 bini buldu.

[Hazine 24,8 milyar TL borçlandı]

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 14 ay ve 10 yıl vadeli tahvillerde ihale öncesi satışlarla beraber 24,84 milyar TL borçlanmaya gitti. 14 ay vadeli ihalede basit faiz yüzde 43,78, bileşik faiz yüzde 42,52 oldu.


Kültür • Sanat

portre

[Yapay zeka destekli kütüphaneler açılacak]

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılı itibarıyla Türkiye genelinde yapay zeka destekli 100 akıllı kütüphane açılacağını duyurdu.

[Ülkemizde radyo yayınları 97. yılında]

Sirkeci'deki Büyük Postane binasının kapısının üstüne yerleştirilen hoparlörle başlayan ilk radyo yayınları, 97 yıllık geçmişiyle Türkiye'de vazgeçilmeyen iletişim araçlarının başında geliyor.

[Aşık Veysel robotundan Samsun’da konser]

Samsun'da, aşık geleneğinin en büyük temsilcilerinden halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun "insansı robotu" sahne aldı.


Teknoloji • Dijital Dünya

teknoloji

[Alper Gezeravcı‘ya yeni görev]

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği sürede 13 bilimsel deneye imza atan Gezeravcı, Türkiye'nin uzay serüveninde farkındalık da oluşturdu.

[Boykota dev dijital operatör de katıldı]

Katil İsrail'in Gazze'deki insanlık dışı muameleleri devam ederken İsrail destekçisi Starbuck'ı boykot seferberliğine GSM operatörü Turkcell de katıldı.

[Youtube 2,7 milyar kullanıcıya ulaştı]

Kuruluşunun ardından 19 yılı geride bırakan video paylaşım platformu YouTube, 2,7 milyar kullanıcısıyla dünyanın en büyük video paylaşım mecrası konumunda bulunuyor.


Aile • Sağlık

Aile & Sağlık

[Evlilik kredisine başvurular başladı]

Aile ve Gençlik Fonu için başvurular depremlerden etkilenen illerde başladı. Fonla, 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak.

[Sakın bu durumlarda su içmeyin...]

Su içmemek vücuda yapılan en zararlı alışkanlıklar arasında bulunuyor. Ancak suyu da doğru zamanlarda içmek gerekiyor.

["Hastane sınıfı" özel çocuklara hem "okul" hem "ev" oldu]

Etlik Şehir Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde oluşturulan "hastane sınıfı" uzun süreli tedavi gören özel gereksinimli minikler ve depremzede çocukların eğitimden kopmamasını sağlarken, ev sıcaklığında bir ortamda sosyalleşmelerine de katkı sunuyor.


Gönüllü Haberler

Gönüllü Haberler

[Hüdayi Vakfı deprem bölgesinde...]

Aziz Mahmud Hüdâyi Vakfı, hayırseverlerin de destekleriyle deprem bölgesindeki kardeşlerimize yardım elini uzatmaya devam ediyor.

[Yetimlere hizmete devam]

İstanbul Aile Vakfı ile Yetim Vakfı arasında, yetim çocuklara yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

[Diyanet Vakfı Refah‘ta]

Refah’taki çadır kampta barınan muhtaçlar desteklerinizle yalnız kalmıyor.


Derin Okuma

Derin Okuma

[Barbarlığın modern yüzü: Seküler Tekfircilik]

Bir toplum demokrasiyle yönetiliyorken, insan haklarına ve özgürlüklere saygılı, refaha ulaşmış, hukuka bağlı olsa da, gündelik yaşamda geleneğin hala belirleyici olması, o toplumun modern toplum görülmesine yetmedi ve ilkel olarak görüldü. İlkellerin bir hakkı olamayacağından ötürü modernlikten tekfir edilen toplumların birikimi, canı, malı, tarihi eserleri, altını, elması, petrolü Batılı toplumlar için meşru hedef olarak görülerek talan edilir.

[DEAŞ yapısal dönüşüme mi girdi?]

Türkiye'nin ideolojik ve coğrafi bakımdan DEAŞ'ın etki alanı içinde yer almadığını söyleyebiliriz. Bunun başlıca iki gerekçesi var.

[Askeri kabiliyette kritik eşik aşılıyor]

Türk savunma sanayisinde 2023 yılı kritik silah sistemleri testlerinin ön plana çıktığı bir yıl oldu. Söz konusu testler arasında en çok önemsediğimiz trend, aerobalistik füze yeteneklerinin inşası ve silahlı insansız hava aracı (SİHA) kapasitesiyle entegre edilmesidir. 2024 yılında kuşkusuz Türk hava gücü modernizasyonunun en çok dikkat çekecek ajandası ise, 5'inci nesil taktik havacılık unsuru olarak tasarlanan KAAN’ın ilk uçuşu olacaktır.


Dua

Dua

Bir Saniye...

[Sıra Sizde]
Altınoluk ailesi olarak bu bülteni sizler için her hafta titizlikle hazırlamaya gayret ediyoruz, okuduğunuz ve takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Siz de aşağıdaki bağlantıyı çevrenizle paylaşabilir, sevdiklerinizin Altınoluk gündeminden haberdar olmasına vesile olabilirsiniz.
https://www.altinoluk.com.tr/gundem-abonelik

Bu e-postayı Altınoluk bültenlerine kayıt olmak için yolladık. İsteğiniz dışında e-posta görüşmelerinden bizi bilgilendirebilirsiniz. Geri bildirimlerinizi ve önerilerinizi bize yazabilirsiniz.

Altınoluk

TWİTTER | İNSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE

İkitelli Osb. Mh. Atatürk Bulv. Haseyad 1. Kısım No : 60 / 3C, Başakşehir / İstanbul

© Altınoluk Dergisi | 1986 - 2022 altinoluk.com.tr
Sitede yer alan yazıları kaynak olarak yayınlayabilirsiniz. Her hakkı saklıdır.

KÜNYE | İLETİŞİM

ALTINOLUK GÜNDEM ABONELİĞİNDEN ÇIK 

 

PAYLAŞ: