15 Mart 2024

 

 

 

GÜNDEM

              15 Mart 2024
 

A Gündem’in yeni formatıyla sizlerleyiz.
Bültenimizi e-posta, WhatsApp ve Telegram 
kanallarıyla takip edebilirsiniz.
Keyifli okumalar...

ABONELİK İÇİN TIKLAYINIZ


OKU - PAYLAŞ 
 

Selamunaleyküm, hayırlı cumalar…

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları Ramazan ayında da devam ediyor. Ateşkese yönelik çabalar henüz sonuç vermezken, açlık ve kıtlık tehlikeli boyuta taşınıyor.

Ayet-i Kerime

Nerede olursam olayım, O beni mübarek kıldı; yaşadığım sürece bana namazı ve zekâtı emretti.
(Meryem, 31)


Hadis-i Şerif

Malının zekâtını verdiğin zaman, üzerine gereken borcunu ödemiş olursun.
( Tirmizi)


Nükte

Zekât, muhtâca verilecek verginin asgarîsidir. Kâmil îmân sâhibleri, servetlerini, sadaka, infâk ve îsâr ile tezyîn ederler.
(Osman Nuri Topbaş)

Haberler

Gündem Haberleri

İsrail ordusu Ramazan ayında da Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdürüyor. 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 272’ye, yaralananların sayısının ise 73 bin 24’e yükseldi.

[ABD, Netanyahu hükümetini devirmeye mi çalışıyor?]

Ramazan öncesi beklenen ateşkes gerçekleşmedi. Arabulucu Katar'dan gelen haberlere göre yakın zamanda bir ateşkesin çıkması çok olası değil. Hamas ateşkes için uluslararası bir teklif aldıklarına dair iddiaları yalanlarken, Haniye “Düşman garanti vermeyi reddediyor” dedi. İsrail’de hükümetin değişmesi gündemde.

[Belki de son Ramazanımız...]

İsrail soykırımının hedefindeki Filistinliler, 5 aydır havadan ve karadan maruz kaldıkları saldırılarla birlikte açlık, susuzluk, ilâçsızlık ve her çeşit hastalığın pençesinde yaşama mücadelesi veriyor. Yaklaşık 31 bin şehit veren Gazzeliler, bu Ramazan'ın kendileri için son Ramazan olabileceğini düşünüyor.

[İsrail BM yardımlarını bombaladı]

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyinde Birleşmiş Milletlere ait bir yardım dağıtım merkezini bombaladı.

[Silah verenler yardım dağıtıyor]

Gazze'de faaliyet gösteren 25 uluslararası örgütün ortak bildirisinde, "Havadan yardımlar indiren ABD, İngiltere ve Fransa gibi bazı ülkeler, aynı zamanda İsrail'e silah temin ediyor" denildi.


TÜRKİYE SOSYAL MEDYADA NE KONUŞUYOR?

sosyalmedya

[Enver İbrahim’den gündem olan eleştiri]

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, ortak basın toplantısında Alman mevkidaşı Scholz'u eleştirerek “Bu ikiyüzlülük neden” diye sordu.

[Hz. Ebubekir‘i seçerdim dedi, gündem oldu]

Eski Fenerbahçeli futbolcu Servet Çetin’in, “Bir günlüğüne birinin yerine geçmek istesen kimi seçerdin?” sorusuna verdiği “Hz. Ebubekir’i seçerdim.” cevabı gündem oldu.

[Libération’dan alçak karikatür]

Fransız "Libération Gazetesi" tarafından yapılan "Gazze'de Ramazan" isimli ırkçı karikatür tüm dünyada tepki topladı.

[Oscar töreninde Gazze mesaisi...]

En iyi yabancı dilde film Oscar’ını kazanan “The Zone of Interest” filminin yönetmeni Jonathan Glazer, podyumdan Gazze mesajı veren tek sanatçı oldu. Salonda bulunan pek çok konuk ise, Gazze’de ateşkes talebini simgeleyen kırmızı rozetler taktı.


Ekonomi • Finans

ekonomi

[Fitch tahminleri yeniden revize etti]

Uluslararası kuruluş Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini bu yıl için 0,3 puan artırarak yüzde 2,4'e yükseltti. Türkiye'nin bu yıla ilişkin büyüme beklentisi de yüzde 2,8'e çıkarıldı.

[POS cihazları neden değişiyor?]

Ekonomi yönetimi, kayıtdışı ekonomi ile mücadele kapsamında bazı adımları hayata geçirecek. Bu çerçevede yeni nesil POS cihazları kullanılmaya başlanacak. Yeni cihazlar haziran ayından itibaren uygulamaya alınacak.

[Şubat ayında 93 bin 902 konut satıldı]

Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %17,3 artarak 93 bin 902 oldu. Konut satışlarında İstanbul 16 bin 344 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu.


Kültür • Sanat

portre

[Okur Dergisinin yeni sayısı çıktı]

Nobel'den Haldun Taner Ödülleri’ne kadar yerli veya yabancı, edebiyat alanında verilen ödülleri masaya yatırdığı dosya konusuyla takipçilerini selamlayan Okur’un yeni sayısında ayrıca yazarından Ramazan ayına özel olarak aldığı okuma önerileri de yer alıyor.

[Hacı Selim Ağa Kütüphanesi yeniden açıldı]

Özellikle Üsküdarlıların yakından bildiği Selami Ali Mahallesi'nde bulunan Hacı Selim Ağa Yazma Eserler Kütüphanesi, restore edilerek yeniden hizmete açıldı.


Teknoloji • Dijital Dünya

teknoloji

[Tercümanlık tarih mi oluyor?]

Yapay zeka teknolojilerinin gelişimi ile yeni meslek gruplarının oluşacağı ve bir takım mesleklerin de ortadan kalkacağı uzun bir zamandır gündemi meşgul ediyor. Ortadan kalkması muhtemel mesleklerin başında, gelişen chatbot altyapıları ve sesli çeviri uygulamaları ile ise tercümanlık, çevirmenlik gelebilir.

[Türkiye sanayisi dijital dönüşüm ve nitelikli kadrolarla güçlendirilecek]

Türkiye, bilim, teknoloji ve inovasyona dayalı, rekabetçi, sürdürebilir, yerli ve milli dijital sanayi ekosistemi oluşturmak için TEKNOFEST'lerden DENEYAP atölyelerine, yazılım envanterinden dijital rozet platformuna kadar kapsamlı adımlar atacak.

[ABD rapor hazırlattı]

Yapay zeka insanlığı yok edebilir!


Aile • Sağlık

Aile & Sağlık

[Türkiye'nin en genç "büyükusta"sı]

Ediz Gürel, Prag Satranç Festivali'ndeki başarısıyla Büyük Usta (GM) ünvanını kazandı. Gürel, Türkiye'de bu ünvanı elde eden en genç sporcu oldu.

[Kimse anne olmak istemiyor]

Psikiyatrist Mustafa Merter’den dikkat çeken uyarılar: Evlilik yaşı otuzlara çıktı. Hiç kimse anne olmak istemiyor. Geç evlenmenin, çocuk yapmamanın getirdiği hastalıklar çıktı. Bazı kanser türlerinde yüzde 90 artış var.


Gönüllü Haberler

Gönüllü Haberler

[Şimdi mazluma el uzatma vakti]

Hüdayi Vakfı aracılığıyla yardımlarınızı abluka altındaki Gazze’ye ulaştırabilirsiniz.


[TDV Ramazan ayında deprem bölgesinde]

Diyanet Vakfı deprem bölgesinde 22 noktada kurduğu İyilik Sofralarıyla depremzede kardeşlerimize iftarlık ikramları sürdürüyor.


[Ramazan paylaşmaktır]

İHH, “iftar sofralarında Gazzeli kardeşlerine yer aç.” diyerek Ramazan kampanyasını duyurdu.


Derin Okuma

Derin Okuma

[Muhafazakar devrimcinin son seçimi]

Cumhuriyetin çeyrek asrına damga vuran Erdoğan'ın siyaset sahnesine çıktığından bugüne neler yaptığını, girdiği her seçimi nasıl ve neden kazandığını ve her şeye rağmen halk desteğinin devamının sebebini anlama açısından kısa bir hafıza tazeleme turuna çıkalım.


[Biden-Netanyahu atışması ne gösteriyor?]

Bu yıl ramazan ayı ne yazık ki Gazze'de ateşkes olmadan başladı. Tüm insanlık yeni bir sınav ile karşı karşıya. Ramazanda ateşkes ve insani yardım mı yoksa yeni katliamlar mı yaşanacak Gazze'de? ABD Başkanı Biden hâlâ 6 haftalık acil ateşkes için çalıştıklarını ve Refah'a saldırının kırmızı çizgi olduğunu söylerken İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah'ta operasyon yapma kararlılığını tekrarlıyor.


[Afrika’da güvenlik iş birlikleri: Oyun değiştiren aktör Türkiye]

Askeri kabiliyetlerinin yanında savunma sanayii alanındaki imkanları, Türkiye’yi Sahel ülkelerinin gözünde hem potansiyel müttefik hem de güçlü bir tedarikçi konumuna getirmektedir. Türkiye’nin kıtadaki askeri varlığının yarattığı olumlu etkiler, anti-sömürgeci yaklaşımı ve terör örgütlerine karşı keskin tutumu, potansiyel iş birliklerini hızlandıran unsurlardan bazıları.


[Mustafa Kutlu yazdı: Oruç]

Melekler saf saf iniyorlar. Cennet kapıları açılıyor.Rahmet, merhamet ve bereket her yandan kuşatıyor bizi.


Dua

Dua

Bir Saniye...

[Sıra Sizde]
Altınoluk ailesi olarak bu bülteni sizler için her hafta titizlikle hazırlamaya gayret ediyoruz, okuduğunuz ve takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Siz de aşağıdaki bağlantıyı çevrenizle paylaşabilir, sevdiklerinizin Altınoluk gündeminden haberdar olmasına vesile olabilirsiniz.
https://www.altinoluk.com.tr/gundem-abonelik

Bu e-postayı Altınoluk bültenlerine kayıt olmak için yolladık. İsteğiniz dışında e-posta görüşmelerinden bizi bilgilendirebilirsiniz. Geri bildirimlerinizi ve önerilerinizi bize yazabilirsiniz.

Altınoluk

TWİTTER | İNSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE

İkitelli Osb. Mh. Atatürk Bulv. Haseyad 1. Kısım No : 60 / 3C, Başakşehir / İstanbul

© Altınoluk Dergisi | 1986 - 2022 altinoluk.com.tr
Sitede yer alan yazıları kaynak olarak yayınlayabilirsiniz. Her hakkı saklıdır.

KÜNYE | İLETİŞİM

ALTINOLUK GÜNDEM ABONELİĞİNDEN ÇIK 

 

PAYLAŞ: