29 Mart 2024

 

 

 

GÜNDEM

              29 Mart 2024
 

A Gündem’in yeni formatıyla sizlerleyiz.
Bültenimizi e-posta, WhatsApp ve Telegram 
kanallarıyla takip edebilirsiniz.
Keyifli okumalar...

ABONELİK İÇİN TIKLAYINIZ


OKU - PAYLAŞ 
 

Selamunaleyküm, hayırlı cumalar…

Gazze’de tüm dünyanın göz önünde İsrail soykırımı devam ederken, Rusya terör saldırısı ile sarsıldı. Türkiye’de ise ana gündem pazar günü yapılacak seçimler... Haftaya yeniden görüşmek dileğiyle...

Ayet-i Kerime

Onlar bollukta ve darlıkta Allah yolunda harcayanlar, öfkelerini yenenler, insanları bağışlarlar. Allah iyilik edenleri sever.
(Âl-i İmrân sûresi, 134)


Hadis-i Şerif

Allah, affeden bir kulunun ancak şerefini artırır.
(Müslim)


Nükte

Affın asıl sahibi Allahʼtır. İnsanlar, gönüllerindeki Allah sevgisi nisbetinde affedebilirler.
(Osman Nuri Topbaş)

Haberler

Gündem Haberleri

Soykırımcı İsrail'in 7 Ekim'den bu yana abluka altına aldığı Gazze’de toplam can kaybı sayısı 32 bin 333’e yükseldi. Şehitlerin büyük bölümünü kadınlar ve çocuklar oluşturuyor.

[Ateşkes tasarısı BM’de kabul edildi]

Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edildi. 10 ülkenin sunduğu tasarıya ABD çekimser yönde oy verdi, 14 ülke kabul oyu kullandı. Hamas karardan memnun.

[Hamas'tan İsrail'e rest]

Halid Meşal: Müzakerelerdeki talepler gerçekleşmeden İsrailli esirler serbest bırakılmayacak.


[Rusya'daki kanlı saldırı: En az 143 ölü]

Rusya’da konser salonuna gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı en az 143’e yükseldi. IŞİD militanı 4 saldırgan Krasnogorsk’ta otomatik silahlarla etrafa ateş açmış, yanıcı maddeyle binayı ateşe vermişti.


[Avrupa’nın göbeğinde PKK provokasyonu]

Belçika‘da terör örgütü PKK yandaşlarının, ülkenin farklı yerlerinde Türkleri hedef alan saldırıları sürüyor. Belçika Başbakanı, "PKK’ya sempati gösterisi yapmak ve provokasyonda bulunmak tolere edilemez" yorumunda bulundu.


[DEM-CHP ortaklığını itiraf etti]

DEM Parti PM Üyesi Ahmet Saymadi: “İstanbul’da 22 tane ilçede seçimlere CHP’nin listelerinden giriyoruz. Oralarda belediyelerin kazanıldığı durumlarda başkan yardımcısı arkadaşlarımız olacak.”


[Türkiye sandığa gidiyor]

Türkiye, yerel yöneticilerini seçmek üzere 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimlerde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy verecek. 34 siyasi partinin adayının yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak.


TÜRKİYE SOSYAL MEDYADA NE KONUŞUYOR?

sosyalmedya

[5 milyonluk soru Bakara Suresinden]

Kim Milyoner Olmak İster isimli yarışma programında, 5 milyon liralık soru ilk kez açıldı. 19 yaşındaki yarışmacı Berk Göktaş'a yöneltilen "Bakara Suresi" ile ilgili soru, sosyal medyanın gündemine oturdu.


[15 Temmuz yeniden gündemde]

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz darbe girişimini engelleyen gençlere “zibidi” dedi.


[Futbol gündemden düşmüyor]

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’deki hakem toplantısının tamamını yayınladı. yayınladı.


Ekonomi • Finans

ekonomi

[Mehmet Şimşek'e itimadımız tam]

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduklarını söyleyerek "Mehmet Şimşek'e bu konuda tam itimadım var. Yılın ikinci yarısından itibaren uyguladığımız ekonomi programının olumlu yansımalarını daha net göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


[S&P Türkiye tahminini yükseltti]

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Türkiye’ye ilişkin 2024 yılı büyüme tahmini yüzde 2,4’ten yüzde 3’e, 2025 yılı tahmini ise yüzde 2,7’den yüzde 3’e çıkardı.


[Türkiye elektrikli otomobil satışlarında AB'de ilk 5'i zorluyor]

Türkiye, bu yılın ilk iki ayında gerçekleştirdiği 8 bin 255 "tam elektrikli" otomobil satışıyla, birçok Avrupa Birliği ülkesine kıyasla daha iyi performans gösterdi.


Kültür • Sanat

portre

[Hüdayi Hz. türbesine ziyaretçi akını]

Döneminde halktan sultanlara kadar sevenleri bulunan Aziz Mahmud Hüdayi'nin türbesine yapılan ziyaretler yüzyıllardır devam ediyor.


[2023'te kütüphanelere 33 milyon ziyaret]

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne göre; Bin 289 halk kütüphanesinin kullanıcı sayısı 33 milyonu aştı. Rami’yi geçen yıl 2.5 milyon kişi ziyaret etti.


[Ajanda]

Kültür Yolu Festivali'nin programı açıklandı.


Teknoloji • Dijital Dünya

teknoloji

[Meta bir kez daha tartışmaların merkezinde]

[Sosyal medya uygulamaları Instagram ve Threads'e yeni gelen "siyasi içerikleri kısıtlama" seçeneğinin hesaplara "varsayılan ayar" olarak eklenmesi, sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı.


[ASELSAN‘dan 7,4 milyar liralık kâr]

ASELSAN'dan yapılan açıklamada, şirketin enflasyon muhasebesi uygulanmış 2023 yılı finansal sonuçları paylaşıldı. Buna göre, şirketin yıllık cirosu geçen yıl 2022'ye kıyasla yüzde 10 büyüyerek 73,6 milyar liraya ulaştı.


[Yapay zeka etkisi hissediliyor]

ABD'de işten çıkarma dalgası devam ediyor. Teknoloji şirketleri işten çıkarmaların en çok yaşandığı sektör oldu.


Aile • Sağlık

Aile & Sağlık

[Kahraman Türk cerrah Gazze‘de]

Gazze'ye giriş yapmayı başaran cerrahi uzmanı kahraman doktor Taner Kamacı, bombardıman tehlikesi altında Filistinli çocukların ameliyatlarını yapıyor.


[Sigara tüketiminde korkutan rakamlar]

Ülke genelinde, 15 yaş üstü kadınlardaki tütün ürünü kullanım sıklığı Cumhuriyet tarihinin en yüksek düzeyine ulaştı. Endüstrinin yeni tuzağı ise e-sigara ve dijital platformlar.


[Tavsiye]

Günde 4,5 dakika yoğun fiziksel aktivite kanser riskini azaltıyor.


Gönüllü Haberler

Gönüllü Haberler

[Hüdayi'nin sofrası dünyaya ulaşıyor]

Hüdayi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Topbaş, vakfın çalışmalarını Anadolu Ajansına anlattı.


[Mavi Marmara yeniden...]

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım: Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor! Yardımlarınızı ve merhametinizi Gazze'ye ulaştıracağız.


[Kızılay dünyanın her yerinde]

Kızılay dünyanın her yerinde Ramazan bereketini ve coşkusunu daha fazla kişiye ulaştırmak için çalışıyor.


Derin Okuma

Derin Okuma

[Yerel seçimlerde sandık başı etkisi]

Cumhur İttifakı ve CHP seçmene iki aday havası oluşturacak argümanlarla yöneliyor. "Partinin adayı kazanamayacak, sana yakın adayı kazandır, yoksa istemediğin bir aday şehrini yönetecek" söylemine dayalı bu kampanyanın amacı ikinci tur etkisi oluşturmak. Elbette 31 Mart yerel seçimlerinde ikinci tur diye bir şey yok.


[Sandık yanılmaz]

Seçimler gelir geçer. Seçmen yine özgürce istediğine istediği mesajı verir. Ama toplum bilir ki; terörü bitirmek, güvenliği sağlamak, savunma sanayisini caydırıcı bir güç olarak yapılandırmak, sanayi ve dolayısıyla istihdam olanaklarını büyütmek ve çarkların sürdürülebilir bir modelle dönmesini sağlamak esastır.


[Moskova saldırısının failleri nerede aranmalı?]

Son 7 yıldaki hareket tarzına bakıldığında, DEAŞ'ın ABD ile ekonomik ya da bölgesel hegemonya mücadelesine girmiş ülkeleri hedef aldığı görülüyor.


[Rusya’nın kalbini neden hedef aldılar?]

Bu saldırının genel amacına baktığımızda Rusya’yı Müslümanlarla karşı karşıya getirerek “Asıl savaşınız Ukrayna’da Hristiyanlarla, İsrail’de Yahudilerle değil Müslümanlarladır.” anlayışına geri dönmesi için bir uyarı niteliğinde değerlendirilebilir.


Dua

Dua

Bir Saniye...

[Sıra Sizde]
Altınoluk ailesi olarak bu bülteni sizler için her hafta titizlikle hazırlamaya gayret ediyoruz, okuduğunuz ve takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Siz de aşağıdaki bağlantıyı çevrenizle paylaşabilir, sevdiklerinizin Altınoluk gündeminden haberdar olmasına vesile olabilirsiniz.
https://www.altinoluk.com.tr/gundem-abonelik

Bu e-postayı Altınoluk bültenlerine kayıt olmak için yolladık. İsteğiniz dışında e-posta görüşmelerinden bizi bilgilendirebilirsiniz. Geri bildirimlerinizi ve önerilerinizi bize yazabilirsiniz.

Altınoluk

TWİTTER | İNSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE

İkitelli Osb. Mh. Atatürk Bulv. Haseyad 1. Kısım No : 60 / 3C, Başakşehir / İstanbul

© Altınoluk Dergisi | 1986 - 2022 altinoluk.com.tr
Sitede yer alan yazıları kaynak olarak yayınlayabilirsiniz. Her hakkı saklıdır.

KÜNYE | İLETİŞİM

ALTINOLUK GÜNDEM ABONELİĞİNDEN ÇIK 

 

PAYLAŞ: