19 Nisan 2024

 

 

 

GÜNDEM

              19 Nisan 2024
 

A Gündem’in yeni formatıyla sizlerleyiz.
Bültenimizi e-posta, WhatsApp ve Telegram 
kanallarıyla takip edebilirsiniz.
Keyifli okumalar...

ABONELİK İÇİN TIKLAYINIZ


OKU - PAYLAŞ 
 

Selamunaleyküm, hayırlı cumalar…

Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde soykırım devam ediyor. İran’ın İsrail’e saldırısı kamuoyunda tartışılırken, Erdoğan’dan Hamas’tan ayrı ayrı açıklamalar geldi. Haftaya yeniden buluşmak ümidiyle...

Ayet-i Kerime

Allah'tan kulları içinde ancak ilim sahibi olanlar korkar.
(Fatır, 28)


Hadis-i Şerif

Allah'ım bana öğrettiğim ilim ile beni faydalandır, bana fayda verecek ilmi bana öğret ve benim ilmimi artır.
(Tirmizi)


Nükte

İlim, insanın, hem kendisini hem çevresini hem de Rabbini tanımasını sağlayan ilâhî bir aynadır.
(Osman Nuri Topbaş)

Haberler

Gündem Haberleri

İşgalci terör devleti İsrail'in Gazze’ye yönelik 196 gündür devam eden saldırılarında can kaybı 33 bin 899'a çıktı.

[Ateşkes hassas bir aşamada]

Katar Başbakanı Abdurrahman es Sani, Gazze'de ateşkes sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılmasına ilişkin görüşmelerin "hassas bir aşamada" olduğunu söyledi.

[İran gerçekten saldırdı mı?]

İran, Şam’daki elçiliğini vuran İsrail’e savaş açarak iki yüzden fazla drone ve füzeyle saldırdı. İsrail, saldırılar sonrası bir askeri üste küçük çaplı hasar oluştuğunu, can kaybı yaşanmadığını açıkladı

[Kuvayımilliye ne ise Hamas da odur]

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis grup toplantısında konuştu: Milli Mücadele sırasında Türkiye’deki Kuvayımilliye ne ise Hamas da işte aynen odur. Bunu söylemenin de bir bedeli olduğunun elbette farkındayız. Ne suikast girişimlerine ne darbe girişimlerinize boyun eğmeyeceğim. Tayyip Erdoğan olarak tek başıma kalsam dahi Allah ömür verdikçe Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğim.

[Hamas’tan Erdoğan’a teşekkür açıklaması]

Hamas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a son konuşmasından dolayı teşekkür bildirisi yayınladı: "Bu cesur açıklamalar ve Sayın Erdoğan'ın onurlu duruşu, kardeş Türk halkının tarihi ve köklü tutumunu yansıtmaktadır."

[Dışişleri Hamas’la temasta]

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'da Hamas Siyasi Büro Şefi Haniye ve heyetiyle görüşme gerçekleştirdi."


TÜRKİYE SOSYAL MEDYADA NE KONUŞUYOR?

sosyalmedya

[Teleferik kazası gündemde...]

Antalya'daki teleferik faciasının göz göre göre geldiği ortaya çıktı. Talihsiz kazada bir kişi hayatını kaybetmişti.

[Jakuzi dediler duşakabin çıktı]

Sancaktepe Belediyesi tartışmalı başkanlık katını medyaya açtı: “Jakuzi,” duşa kabin çıktı. Haber sosyal medyada gündem.

[Maden suyu sevenler şaşkın...]

İsviçre’de, Türkiye’den ithal edilen Beypazarı maden suyunda yüksek miktarda bor tespit edilerek yasaklandı.


Ekonomi • Finans

ekonomi

[Cumhurbaşkanımız bize tam destek veriyor]

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, hakkındaki iddialara ilişkin açıklama yaptı: "Enflasyonu düşürmek, cari açığı azaltmak, bütçe disiplini tesis etmek ve yapısal sorunları çözmek konusunda kararlıyız. Cumhurbaşkanımızın başından beri tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz.

[Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması]

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücrete Temmuz ayında herhangi bir ara zammın gündemlerinde olmadığını söyledi.

[Kamuda tasarruf dönemi başlıyor]

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Kamuda tasarruf konusunda bir taraftan Hazine ve Maliye Bakanlığımız bir çalışma yapıyor, bir taraftan da Strateji ve Bütçe Başkanlığımız ciddi bir çalışma yürütüyor. Kamuda tasarruf bizim için çok öncelikli bir konu.

[IMF’den yeni tahminler]

IMF, Türkiye için 2024 ve 2025 yılları büyüme beklentisinde değişikliğe gitmedi. Kuruluş, 2024 yılı enflasyon tahminini ise yukarı yönlü güncelledi.


Kültür • Sanat

portre

[Bayramda müzelere 1 milyon 700 bin ziyaretçi]

Türkiye'nin tarih ve kültür hazinelerini keşfetmek isteyen 1 milyon 784 bin 233 kişi Kültür Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerini ziyaret etti

[Kan kaybeden sinemaya can suyu festivaller]

Son yıllarda önemli film festivallerinin hemen hepsi, terör örgütü propagandası veya ideolojik tartışmalarla gündeme geldi. Oysa dijital karşısında kan kaybeden sinemanın çok daha fazla kapsayıcı festivallere ihtiyacı var.

[İndirimli olarak satışa sunuldu]

Okurun talepleri karşılık buldu. Erkam Yayınları’nın büyük bir iftiharla okurlarıyla buluşturduğu Rûhu’l- Beyân isimli 23 ciltlik eserin içinden bazı sureler ayrı ayrı . neşredildi


Teknoloji • Dijital Dünya

teknoloji

[Akıllı telefon satışlarında lider değişti]

2023 yılında 13 yıl aranın ardından ilk kez akıllı telefon satışlarında liderlik el değiştirirken zirve ABD'li teknoloji devi Apple'ın olmuştu. Ancak 2024'ün ilk çeyreğinde bu pozisyonunu yeniden Samsung'a kaptırdı.

[İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı]

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını bildirdi.

[Telegram bir yıl içinde bir milyar kullanıcı]

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Telegram'ın bir yıl içinde aylık bir milyar aktif kullanıcı sayısını aşacağını söyledi. Uygulama dünya genelinde en büyük sosyal medya platformlarından biri olarak gösteriliyor.


Aile • Sağlık

Aile & Sağlık

[Randevu sistemine yeni düzenleme]

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Randevu alıp onay verdiği halde gelmeyenler aynı branşta hiç bir hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyecek. Aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacak.

[İngiltere’den yeni sigara yasağı]

İngiltere’de yeni neslin hayat boyu sigaraya erişimini yasaklayacak tasarı parlamentoda onaylandı. 2009'dan sonra doğanlara sigara satışı hayat boyu yasaklandı.

[Evde daha verimli çalışmak için destek alabileceğiniz 10 zinde tutan

besin]


Gönüllü Haberler

Gönüllü Haberler

[Refah bölgesine yardımlar ulaşıyor]

Hüdayi Vakfı, Gazze'nin Refah bölgesinde bağışçıların destekleriyle hazırlanan 4 bin 800 adet erzak paketinin dağıtımını; Barzel Mahallesi'nde, Sultan Sokak'ta, Zaim ve Harun Reşit Çadırkenti'nde gerçekleştirdi.

[Özgürlük filosunda son hazırlıklar]

Gazze'deki ablukayı kırmak için yola çıkacak Uluslararası Özgürlük Filosu'ndaki gemimiz için son hazırlıkları yapıyoruz.

[Filistin’de Çocuk Olmak raporu yayında]

Yetim Vakfı, Filistin’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve bu soykırımın doğru bir şekilde kayıtlara geçmesine katkıda bulunmak adına “Filistin’de Çocuk Olmak” raporunu hazırladı.


Derin Okuma

Derin Okuma

[İran’ın İsrail’e saldırısının hedefi neydi?]

İran, İsrail tarafının ne yapmaya çalıştığını görse de kapasitesi dahilinde nasıl bir cevap verebileceği üzerine çalıştı. Yani İran kendisi için “onurlu bir çıkış” arayışındaydı ve bunu da yapacağını ama savaş başlatmayı kesinlikle istemediğini belirterek gerçekleştirdi. İsrail’in arzusu da zaten buydu.

[Acem oyunu...]

İran neden; saatte 180 km hızla giden, saatler sonra İsrail'e ulaşacak olan, hiçbir hasar kabiliyeti bulunmayan, hatta başlığında mühimmat taşıyıp taşımadığını bile bilinmeyen, tabiri caizse gürleyen ama yağmayan düşük nitelikli saldırı araçlarını kullandı? Bu saldırı araçlarının teknik nitelikleri hakkında önceden bilgi vererek İsrail'i uyardı?

[Sosyal medya devleri İsrail’in insanlık suçunu durdurabilir mi?]

İsrail kaynaklı resmi verilere göre Meta ve TikTok, Tel Aviv’den 8 binden fazla içeriğin kaldırılması için talep aldı ve bu içeriklerin yüzde 94'ünü kaldırdı.

[31 Mart sonrası ekonomiye odaklanma zamanı]

Son dönemde enflasyon ve büyüme arasında görece daha dengeli bir duruşa ve daha konvansiyonel bir politika setine doğru evirilen iktisat politikaları, 31 Mart sonrası da yakın markajda olacak.


Dua

Dua

Bir Saniye...

[Sıra Sizde]
Altınoluk ailesi olarak bu bülteni sizler için her hafta titizlikle hazırlamaya gayret ediyoruz, okuduğunuz ve takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Siz de aşağıdaki bağlantıyı çevrenizle paylaşabilir, sevdiklerinizin Altınoluk gündeminden haberdar olmasına vesile olabilirsiniz.
https://www.altinoluk.com.tr/gundem-abonelik

Bu e-postayı Altınoluk bültenlerine kayıt olmak için yolladık. İsteğiniz dışında e-posta görüşmelerinden bizi bilgilendirebilirsiniz. Geri bildirimlerinizi ve önerilerinizi bize yazabilirsiniz.

Altınoluk

TWİTTER | İNSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE

İkitelli Osb. Mh. Atatürk Bulv. Haseyad 1. Kısım No : 60 / 3C, Başakşehir / İstanbul

© Altınoluk Dergisi | 1986 - 2022 altinoluk.com.tr
Sitede yer alan yazıları kaynak olarak yayınlayabilirsiniz. Her hakkı saklıdır.

KÜNYE | İLETİŞİM

ALTINOLUK GÜNDEM ABONELİĞİNDEN ÇIK 

 

PAYLAŞ: