11 Eylül 2020 - Cuma

Selamun Aleyküm, hayırlı Cumalar.

Altınoluk Gündem’in ilk sayısıyla karşınızdayız.

Altınoluk Dergisi’nin 35 yıllık tüm sayılarını tek bir adreste topladığımız altinoluk.com.tr sayfamızı yenileyerek istifadenize sunuyoruz.

Altınoluk Gündem, altinoluk.com.tr'nin yeni bir hizmeti olarak sizlerle, Türkiye’den ve Dünya'dan haftanın öne çıkan olaylarını, kültür sanat ajandasını, teknoloji gündemini, öne çıkan röportajları özgün bir seçki olarak aktarmaya gayret edecek.

Bismillah…

Ayet-i Kerime

Selam

“Rahmân’ın (has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevâzu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) «Selâm!» derler (geçerler).”

(el-Furkân, 63)

 

Hadis-i Şerif

Cömertlik ve Güzel Ahlak

“Bu dîn (yâni İslâm), Zâtım için seçip râzı olduğum dîndir. Ona ancak cömertlik ve güzel ahlâk yakışır. Müslüman olarak yaşadığınız müddetçe onu, bu iki hasletle yüceltiniz!” 

(Heysemî, VIII, 20; Ali el-Müttakî, Kenz, VI, 392)

 

Nükte

Sabır ve Tevekkül

Mânevî değerlere saldıran, mukaddesâta, ulvî kıymetlere dil uzatan nâdanlar, onların yücelik ve şerefine halel getiremezler. Bu menfî tavırlarıyla ancak kendi sefâlet ve hüsranlarını artırmış olurlar.

Osman Nuri Topbaş

PAYLAŞ:
HUZEM Kayıtları Başladı


Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi 2020-2021 dönemi kayıtları başladı. Huzem altıncı yılında da saygın bir İslami İlimler eğitimi vermeye devam ediyor.

Devamını oku...


Padişahların En Sevdikleri Kokular


Güzel kokunun sanat haline geldiği Osmanlı asırlarında koku kullanımının günlük hayattan devlet erkanına kadar sarsılmaz bir hakimiyeti vardı. Tarihe damgasını vuran padişahlar, Efendimizin sünnetine uyarak güzel kokular sürünmeyi kendilerine düstur edinmişlerdi. Peki, günümüzdeki gibi parfümlerin olmadığı geçmiş dönemlerde padişahlar hangi kokuları kullanıyordu? Seçtikleri kokular kişiliklerini yansıtıyor muydu? İşte padişahların severek kullandığı kokular…

Devamını oku...