25 Eylül 2020 - Cuma

Selamunaleykum, hayırlı cumalar

Altınoluk.com.tr’yi yenilenen yüzüyle hizmetinize sunuyoruz. 

Şuan okumakta olduğunuz Altınoluk Gündem, yenilenen altınoluk.com.tr’nin bir hizmeti olarak her cuma sizlerle bulaşacak… 

Altınoluk Gündem’in bu sayısında, Türkiye’den ve dünyadan öne çıkan başlıkların yanı sıra, kültür - sanat, teknoloji, aile - sağlık ve gönüllü haberler başlıklarında seçkin içerikleri istifadenize sunuyoruz. 

Altınoluk Gündem’in daha fazla okuyucuya ulaşması için dostlarınızla paylaşmanız bizleri ziyadesiyle memnun edecektir.  

İyi haftasonları…

Ayet-i Kerime

Kardeşlik

“Hep birlikte Allah'ın ipine (İslâm'a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allâh'ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman olan kişiler idiniz de O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nîmeti sâyesinde kardeş kimseler olmuştunuz... ” 

(Âl-i İmrân, 103)

 

Hadis-i Şerif

Gerçek Mü'min

Kendi nefsi için arzu ettiği bir şeyi, din kardeşi için de arzu etmeyen kimse gerçek mü’min olamaz.

 (Buhârî, Îmân, 7)

 

Nükte

Huzur İslam'dadır

Bir mü’minin hayatının her noktasının Kur’ân ve Sünnet’e muvâfık olması îcâb eder. İslâm’ın göz ardı edildiği yerlerde, Allah Teâlâ da rahmetini kaldırır. Orada huzur biter, bereket yok olur, maddî-mânevî sıkıntılar başlar.

Osman Nuri Topbaş

 

PAYLAŞ:
Vakıf İnsanların Aziz Hâtırasına


“Bir kavmin efendisi, onlara hizmet edendir. ” (Deylemî, Müsned, II, 324) Yaratan’dan ötürü yaratılanlara şefkat ve merhamet rûhunu âdeta ete kemiğe büründürerek Hüdâyî Vakfı’nın temelini atan ve insanlığın maddî-mânevî ihyâsı adına sayısız hizmetlere vesîle olan mübârek zâtlar, ne bahtiyar insanlardır! Bu hayır ve hizmetler, sadaka-i câriye hâlinde -inşâallah- asırlar boyu ya

Devamını oku...