11 Aralık 2020 - Cuma

PAYLAŞ:
Ruhu Taşlara Yazılan İslam Şehri: KUDÜS


Taşlar. Binlerce yıla tanıklık etmiş taşlar. Sessiz ve dingin. Dili olsa ne söyler kim bilir! Ve kim bilir kalbinden hangi nehirler akıyordur bu şehrin! Eşyanın kadim sûreti olan bu taşlar Kudüs’e hayat veren yüzleri ile şehrin her bir köşesinde bu kutlu mekânı adeta nöbet bekler gibi bekliyorlar. İnsanlar geliyor, gidiyor, ayakları ile aşındırıyor, elleri ile dokunuyor. Gözleri ile buluşuyor. Bu yüksek kale burçları, bu yükselen mâbetler taşın hâl dili ile neler anlattığına şahitlik ediyor.

Devamını oku...


Dilimize Yerleşen 10 İstanbul Deyimi


Marmara çırası gibi tutuşmak, kabak başında patlamak, Dingo'nun ahırı gibi sık sık kullandığımız deyimlerin nasıl ortaya çıktığını buradan okuyabilirsiniz.

Devamını oku...


İslam'da Irkçılıkla İlgili Ayet ve Hadisler


Irkçılığın yegâne freni, İslâm’dır. İslam asabiyetçiliği (ırkçılığı) kesin olarak yasaklamıştır. İslâm’da ırkçılığın hükmü nedir?

Devamını oku...


Osmanlı Kudüs'ü Ne Zaman Kaybetti?


Kudüs’ün elimizden çıkışı, tarihin akışını neredeyse tersyüz etmiştir. Tarihin en önemli olaylarından biri olan Türklerin Kudüs’ten çekilişi adeta bir destan gibidir.

Devamını oku...


Prof. Dr. Ethem Cebecioğlu Kalem Vakfı'nda


Prof. Dr. Ethem Cebecioğlu her Salı Kalem Vakfı youtube sayfasında hadis sohbetlerine devam ediyor.

Devamını oku...


Koronavirüs ve Aile Birimi


Prof. Dr. Medaim Yanık: Koronavirüs zihin dünyamızı birçok açıdan etki̇ledi̇. İ̇lk olarak yaşamla ölüm arasındaki̇ sınırın nasıl kolay olabi̇leceğini̇ gösterdi̇. Sevdiklerimizin ve kendi̇ ölümümüzün ne kadar yakın olabi̇leceğini̇ gösterdi̇..

Devamını oku...


Uykusunu Yönetmeyi Bilen Hayatını Yönetmeyi Bilir


Her ne kadar kulaktan dolma yahut sezgisel olarak hepimiz uykunun, iyilik ve sağlığımıza faydalı olduğunu tahmin etsek de uyku üzerine pek düşündüğümüz söylenemez. Öylece uyuyuveririz yıllarca. Halbuki Türkiye’de her 10 kişiden birinin süreğen uyku sorunları ile başı belada.

Devamını oku...


Evlenmek İsteyen Gençlere Destek


Belli bir seviyede geliri olan ancak yeterince birikimi olmayan gençlere, evlilik için faizsiz borç vermek üzere vakıf kuran Karz-ı Hasen Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Koca, Gerçek Hayat'tan Sevda Dursun'a konuştu. Faizsiz borç verme esasına göre çalıştıklarını anlatan Koca, 33 yaşını geçmemiş ve ilk evliliğini yapan herkesin makul harcama sınırında borç başvurusunda bulunabileceğini söyledi.

Devamını oku...


İslam Ansiklopedisi'nden Kasım'da En Çok Arananlar


'Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi' internet sitesi, ziyaretçilerine nitelikli ve sahih bilgiyi dijital olarak sunmaya devam ediyor. Her ay başında önceki ayın çok aranan ilk yirmi maddesini ziyaretçileriyle paylaşan islamansiklopedisi.org.tr Kasım ayının en çok arananlarını da yayınladı. Kasım'da en çok aranan madde Kıyamet

Devamını oku...