10 Aralık 2021 Cuma

 

Altınoluk

Bir Altınoluk hizmetidir.

Bugün 10 Aralık 2021 - Cuma

Selamunaleykum, hayırlı cumalar.

Düşünce dünyamızın önemli isimlerine ardı ardına veda ediyoruz. Sezai Karakoç’un ardından Teoman Duralı’yı da son yolculuğuna uğurladık. Allah rahmet eylesin.
A Gündem’de bu hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar ziyaretini yankılarına odaklanıyor, ekonomideki gelişmelerin detaylarını istifadenize sunuyoruz.

Tüm kategorilerde öne çıkanlar, gözden kaçanlar, mutlaka görülmesi gereken haberlerle dolu dolu bültenimizi keyifle okumanızı diliyoruz. Allah’a emanet olunuz…

Ayet • Hadis • Nükte

Ayet-i Kerime (Hayat Bir Sınav)

“O ki, hanginizin (ihsan duygusu içinde) daha güzel amel işleyeceğini denemek için ölüm ve hayâtı yaratmıştır.”
(Mülk, 2)


Hadis-i Şerif (Ahireti İsteyen Var mı?)

“Ölümü ve öldükten sonra ceset ve kemiklerin çürümesini hatırlayın. Âhiret hayatını isteyen, dünya hayatının süsünü terk eder.”
(Tirmizî, Kıyâmet, 24)


Nükte (Kelimesiz Ders)

“Ölümler, sessiz ve kelimesiz derslerdir ki, alıcı, hassas insanlara en salâhiyetli ağızlardan daha mükemmel ibret, âkıbet ve hakîkat beyân eder. Ölümün ürkütücü ağırlığını, kelimelerin zayıf omuzları taşıyamaz! Ölüm karşısında bütün iktidârlar sona erer ve erir. Gel-geç sevdâlar, çılgın arzular, soluk zevk u safâlar ve insanları çıkmaz sokaklarda perîşân eden sakat felsefeler, ölümün önünde solgun sonbahar yapraklarından daha fecî bir sürünme edâsı içinde âciz kalırlar!”
(Osman Nuri Topbaş)

Haberler

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar ziyareti kapsamında iki ülke arasında 15 anlaşma imzalandı. Bu anlaşmaların 12'si Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin katılımıyla imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti kapsamında yaptığı açıklamada, son 19 yıldır olduğu gibi gelecekte de sermaye ve yatırım düşmanı mandacılara rağmen Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Erdoğan ayrıca, "Bu amaç doğrultusunda Katar'ın yanı sıra Körfez'deki diğer ülkelerle de iş birliğimizi geliştirmeye çalışıyoruz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Asgari ücret ) Biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında da inşallah en uygununu, en ideal olanını gerek brüt gerek net masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

[Siyasi Arka Plan] Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile başkent Doha'da düzenledikleri basın toplantısında, ikili görüşmelerinde Filistin meselesi, Suriye'deki gelişmeler ve Afganistan konusunun ele alındığını belirtti. Al Sani, Türkiye'nin çeşitliliğiyle güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu ve Türk ekonomisine güvendiklerini söyledi

[Swap Anlaşmasına Devam] Katar ve Türkiye merkez bankaları aralarında var olan swap anlaşmasının süresini uzattı. Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada iki ülkenin, “TCBM ve Katar Merkez Bankası arasındaki TL-Katar riyali takas anlaşmasının uzatılması ve tadil edilmesi mutabakatının imzalanmasını memnuniyetle karşıladığı" ifade edildi.

[Uzmanlar Cevaplıyor] Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar ziyaretinin ne anlama geldiğini ve Ankara-Doha ilişkilerini etkileyip etkilemeyeceğini konunun uzmanları değerlendiriyor.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Montrö tartışmalarının yaşandığı günlerde bir bildiri yayımlayan 103 emekli amiral hakkında iddianame hazırladı. Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede amiraller, "Devletin Güvenliğine veya Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma" ile itham edildi; 12'şer yıl hapisle cezalandırılmaları istendi.

[Ne olmuştu?] Emekli amiraller, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un "Bir Cumhurbaşkanı Montrö'yü feshedebilir mi?" sorusuna "Teknik olarak evet" yanıtı vermesi ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın sarık ve cüppe ile fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine kamuoyunda başlayan tartışmalarla ilgili 4 Nisan'da bir bildiri yayımlamıştı. Bildiride "Türkiye'nin bekasında önemli bir yer tutan Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz" denilmişti. Bildiri, kamuoyunda “darbe girişimi” olarak yankı bulmuştu.


Türkiye İstatistik Kurumu, 2020 yılına ilişkin eğitim harcamaları istatistiklerini duyurdu. Türkiye'de eğitim harcamaları 2020 yılında 2019 yılına göre yüzde 4,5 artarak 270 milyar 921 milyon TL oldu. Türkiye'de 2020 yılında yapılan eğitim harcamalarının yüzde 74.7'si devlet tarafından finanse edildi. Devlet eğitim kurumlarınca yapılan harcamaların yüzde 31.9'unu yükseköğretim, yüzde 24.9'unu ortaöğretim oluşturdu. Özel eğitim kurumlarınca yapılan harcamaların, yüzde 40.1'i yükseköğretime, yüzde 36,9'u ortaöğretime yapıldı.


Avrupa Birliği Komisyonu'nun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, dünya genelinde en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'nin, gösterdiği misafirperverlik ve cömertlik dolayısıyla takdiri hak ettiğini söyledi:
"Türkiye, dünya genelinde en çok mülteciyi misafir eden ülke olması itibariyle takdiri hak ediyor. AB, Türkiye'nin misafirperverliğini ve cömertliğini kabul ediyor, bu konuda yardım etmeye de hazır. Bu nedenle 5 yıldan fazla bir süredir mültecilere yardım eden ESSN programına destek veriyor. Bu program kapsamında şimdiye dek 6 milyar avro verilmesi taahhüt edilirken, 3 milyar avroluk bir miktarın da 2024'e kadar ödeneceği duyuruldu."


New York Times gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın akrabaları ve yakın ortakları tarafından ‘ciddi boyutta’ uyuşturucu ticareti yapıldığını yazdı.
Haberde, uyuşturucu endüstrisinin Suriye'nin yasal ihracatını gölgede bırakarak, ülkeyi dünyanın en yeni ‘narko devletine’ dönüştürdüğü kaydedildi.
Üretim ve dağıtımın önemli bölümünün Suriye’deki yönetimin en güçlü figürlerinden olan, Esad’ın küçük kardeşi Mahir Esad’ın komuta ettiği Suriye Silahlı Kuvvetleri Dördüncü Zırhlı Tümeni tarafından gerçekleştirdiği belirtildi.
En çok ticareti yapılan ürün ise Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkelerinde popülerliği ile bilinen bağımlılık yapan uyuşturucu captagon. Yazıda, bu maddenin Türkiye, Mısır, Yunanistan, İtalya, Fransa, Almanya gibi ülkelerde ele geçirildiği hatırlatıldı.


Ukrayna'nın doğusunda başlayan çatışmalar ve Rusya'nın Kırım'ı ilhakının ardından bölgede yükselen tansiyon sürüyor.
Ukrayna sınırları çevresinde askeri hareketliliğini artıran Moskova, Kiev'in NATO'ya dahil edilmeyeceğine dair Batı'dan garanti istiyor. Rusya ayrıca NATO birliklerinin Ukrayna içinde ve çevresinde belli askeri aktivitelerden kaçınmasını bekliyor.

Öte yandan, Rusya'nın 175 bin kişilik askeri güçle Ukrayna'yı işgal etmeyi planladığına dair ABD tarafından hazırlanan istihbarat raporu ortaya çıktı. Washington Post gazetesinde yayımlanan rapora göre, Rusya, gelecek yılın başlarında birçok cepheden Ukrayna'ya saldırı başlatmayı planlıyor.
Konuyla ilgili konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi halinde çok sayıda Rus askerinin öleceğini söyledi: “Gerçekten kanlı bir katliam olur. Rus askerler evlerine tabutlarla gidecek”


KISA...KISA...KISA...

• İran, Fransa'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne 14 milyar avro değerinde 80 savaş uçağı satmasını kınadı. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Saeed Khatibzadeh, "Fransa'nın daha sorumlu olmasını bekliyorduk. Bölgemizin askerîleştirilmesi kabul edilemez. Bölgede sattıkları silahlar kargaşanın kaynağıdır." dedi.


Almanya Federal Meclisi'ndeki oylamada Sosyal Demokrat Parti Milletvekili ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, ilk turda başbakan seçildi. Scholz, yeni dönemde 736 koltuğu olan Bundestag'da 395 oy alarak gereken salt çoğunluğa rahatlıkla ulaşmış oldu. Scholz'un göreve başlamasıyla Almanya'da 16 yıllık Angela Merkel defteri de resmen kapandı. Merkel'in ofiste olduğu dönemde Fransa 4 cumhurbaşkanı, Britanya 4, İtalya ise 8 başbakan değiştirdi.


Anketler Macron için alarm veriyor. Fransa’da merkez sağdaki Cumhuriyetçiler’in nisanda yapılacak iki turlu cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday gösterdiği Valerie Pecresse, anketlerde sürpriz yaptı. Pecresse’in ikinci tura kalacağı ve Cumhurbaşkanı Macron’u yüzde dörtlük bir farkla geçip yüzde 52 oy alarak seçileceği sonucu çıktı.


Yunanistan'dan göçmenlerin sınırdan geçişleri engellemek için ses cihazının ardından toplam 27 km uzunluğundaki çitin inşaatına başladı. Göçmenlere yönelik inşa edilen çitlerin temel atma törenine Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in katılacağı ifade edildi.


Küresel Salgın

[Küresel Salgın]

Dünya Sağlık Örgütü’nün son verilerine göre;
Dünya genelinde;
• Vaka sayısı 268 milyonu geçti
• Vefat sayısı 5 milyon 280 bine yaklaştı.
• Aşılama sayısında ise verilen toplam doz sayısı 7.809.694.904 oldu.
Türkiye’de ise;
• Vaka sayısı 9 milyona,
• Vefat sayısı 78 bin 500 e
• Verilen toplam doz sayısı 121.276.848 oldu.


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında, Avrupa bölgesinde geçen ay 120 bin kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Kluge, bazı Avrupa ülkelerinde tartışılan Covid-19 aşı zorunluluğunun "mutlak son çare olduğunu" ve bunun sadece "aşılamayı teşvik eden diğer seçenekler tükendiğinde uygulanabilir" olduğunu bildirdi.


AB Dijital Covid Sertifikası 1 Şubat'tan itibaren sadece 3. doz aşı olanlara verilecek.


Omicron varyantının endişe verici bir hızda yayılması, Covid-19'un sağlık politikalarında bir süre daha ilk sırada kalacağına işaret ediyor. Bu da Covid-19 kadar bulaşıcı hatta ondan daha ölümcül bazı hastalıkların bir süre daha ihmal edilebileceği anlamına geliyor. Pandemi yükü Türkiye'de Covid-19 dışındaki kronik hastalıkları nasıl etkiledi?


Ekonomi • Finans

ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kasım ayına ilişkin enflasyon değerlendirmesini yayımladı. Değerlendirmede üretici fiyatlarında genele yayılan artışlar göründüğü ifade edildi. Değerlendirmeye göre enflasyondaki yükselişe en belirgin katkının enerji grubundan geldiği ifade edildi.

Tüketici enflasyonu Kasım'da 3 yılın zirvesine çıkmıştı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre tüketici fiyatları Kasım'da yıllık yüzde 21,31 arttı. Böylelikle yıllık tüketici enflasyonunda Kasım 2018'den bu yana en yüksek seviye kaydedildi.


İhraç ürünlerinde, her türlü faaliyet ve yazışmalarda marka olarak "Türkiye" ibaresinin kullanılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelgede, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, binlerce yıllık devlet geleneğinin ışığında, kadim Türk milletine yakışır, nitelikli ve değerli çalışmalar gerçekleştirerek milletin kültür ve değerlerini muhafaza etmeyi ve yüceltmeyi temel görevlerinden biri olarak kabul ettiği belirtildi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına % 30-35 arası zaman yapılacağını açıkladı. Açıklamada kurda yaşanan hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalar yaşandığı ve bu nedenle toplu sözleşmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulduğu belirtildi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ek zam görüşmelerinin asgari ücretin belirlenmesinin ardından başlayacağını söyledi.


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşların gördüğü fahiş zamları, Ticaret Bakanlığının "Alo 175 Tüketici Danışma Hattı" üzerinden bildirmesi gerektiğini ifade etti.


Kültür • Sanat

Portre

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi, bilim insanı Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı, 74 yaşında vefat etti. Kanser tedavisi nedeniyle kasım ayında iki kez ameliyat geçiren Prof. Dr. Teoman Duralı, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

1947’de Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde dünyaya gelen ve 74 yıllık hayatını öğrenmeye karşı bitmek bilmeyen isteğiyle geçiren Duralı’nın ardından yapılan ortak yorum, “Düşünce dünyamız öksüz kaldı” oldu.

[Altınoluk’tan] Teoman Duralı, bundan tam 20 yıl önce, 2002 Ocak Altınoluk sayısında medeniyet tartışması üzerine yayınlanan röportajında “Cihanşümul zulüm var” demişti.

[Son Röportaj] Prof. Dr. Teoman Duralı son röportajında anlatıyor: “Maneviyatın başını çeken akıldır. Akıl varlığı olarak biz dünyamızı inşa ediyoruz. İnsan olmasa dünya olmaz. Yeryüzü olur, işte o olur bu olur ama onlar anlamsız kalır.”


İkinci Yeni’nin son temsilcisi, diriliş şairi Sezai Karakoç’u yakından tanıyan, gündelik pratiklerini ve alışkanlıklarını bilen isimlerden biri olan, Diriliş Partisi Fatih İlçe Başkanı Çağlayan Ömerustaoğlu anlatıyor:
Sezai Karakoç’un bir günü nasıl geçerdi? Neden parti kurdu? Genç şairlerden severek takip ettiği biri var mıydı?


İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, Kani Karaca ve son devrin önemli isimlerine dair hatıralarını paylaştı:
“Kani Karaca perdelere müthiş derecede aşina, Allah vergisi bir yeteneği haizdi, tanbur gibi bir gırtlağı vardı, çıkarttığı her ses musikiydi. Türkçe konuşmaları bile bestelenmiş gibi okuyabilirdi. Türk musikisine hizmet edenleri, Ankara, İstanbul, İzmir radyo sanatçıları da dahil isim isim bir sayışı vardı, muhteşem.”


Teknoloji • Dijital Dünya

Teknoloji

Her yılın sonunda dünyada ve ülkeler bazında yükselen arama trendlerini paylaşan Google, 2021’in en çok merak edilenlerini açıkladı. 2021 yılında Türkiye’de yılın arama trendlerine “Eğitim Bilişim Ağı (EBA)”, “Squid Game”, “Açıköğretim Lisesi (AÖL)” ve “Mesut Özil” damga vurdu.
2021 yılında da etkileri devam eden koronavirüs salgınının, Google aramalarında da kendini gösterdiği gözlendi. HES kodu, aşı kartı, kapanmalar ve uzaktan eğitim konuları bu yılın raporunda dikkat çeken başlıklar arasında yer aldı.


ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, 2021 uygulama ödüllerini açıkladı. App Store Ödülleri ile farklı kategorilerde en iyi 15 uygulama seçilirken Türkiye'den de liste hazırlandı.
Türkiye App Store uygulama mağazası içinde 'Hayat Eve Sığar' en iyi uygulama seçildi. Hayat Eve Sığar uygulamasını “Telegram, e-Nabız, Whatsapp” gibi kullanıcıları yüksek uygulamalar takip etti.


2011'den bu yana 5.5 milyar akıllı telefon kullanıcısı aramıza katıldı. Yalnızca 2021 yılının üçüncü çeyreğinde oluşan mobil veri trafiği, 2011-2016 yılları arasında oluşan tüm mobil trafiğinden daha fazla oldu. 5G abone sayısı 2027 yılı sonunda 4.4 milyara ulaşacak ve o dönemdeki tüm mobil aboneliklerin yarısına eşit olacak.


Aile • Sağlık

Aile & Sağlık

Kış aylarında 3 kişiden birinde "kış bunalımı" görülebiliyor. Uzmanlar, “Bazı günler kendimizi daha isteksiz, daha az enerjik hissetmemiz normaldir. Ancak bu durum en az 2 hafta boyunca her gün devam ediyorsa, kişi normalde yapmayı sevdiği aktivitelere dair motivasyon hissedemiyorsa ve hayattan zevk alamama gibi şikayetler yılın hep aynı döneminde (özellikle kış aylarında) oluyorsa bir ruh sağlığı uzmanıyla görüşülmesi uygun olacaktır" diyor.


Faydaları son yıllarda fark edilen kara mürver, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ilaç ve kozmetik sektöründe kullanılmak üzere özellikle yetiştirilmeye başlandı. Vücudu baştan aşağı iltihaplardan arındıran kara mürver şurubu, mevsimsel hastalıklara karşı da vücut direncini arttırıyor. Peki kara mürver şurubu nasıl yapılır?


Uzmanlar, çocuklarda yeni başlayan gece alt ıslatmalarının diyabetin bir belirtisi olabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurarak ailelere dikkatli gözlem yapmalarını öneriyor:
“Daha önce çok su içmeyen çocuk çok su içmeye başlamışsa, daha sık idrara çıkıyorsa, gece altını ıslatmayan ve idrar kontrolü olan çocuk gece altını ıslatmaya başladıysa ya da gece tuvalete kalkmayan çocuk tuvalete kalkmaya başladıysa bunlar diyabet açısından çok önemli uyarıcı belirtilerdir.”


Gönüllü Haberler

Gönüllü Haberler

Hüdayi Vakfı, adak, dakika ve nafile kurbanları yardıma muhtaç kimselere ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Hüdayi Vakfı’nda yurt içi adak kurban bedeli kurbanlıkların büyüklüğüne göre 1.500TL, 1.750 TL ve 2.500TL’dir. Yurt dışı adak kurban bedeli ise 1,300TL’dir.


Sosyal Gelişim Akademisi, geleceğin "Sosyal Girişimci Liderleri”ni yetiştirmeyi sürdürüyor. Sertifikalı eğitim, staj imkanı ile kendini geliştir ve iş hayatına emin adımlarla yürü!


Rusya’da düzenlenen “We are together” International Prize 2021 yılı töreninde Türk Kızılayı’na pandemi döneminde yürütülen yenilikçi çalışmalara eğitim ve teknoloji alanında en iyi proje ödülü verildi.


Derin Okuma

Derin Okuma

[Fransa’yı zorlu bir seçim bekliyor] Avrupa’nın en büyük üç ülkesinden biri konumundaki Fransa’da 10 Nisan 2022 tarihinde cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekleşecek. Ülkedeki iki başlı yürütmenin güçlü organı konumundaki cumhurbaşkanlığına kimin seçileceği, şimdiden üzerinde görüş beyan edilen bir konu olarak duruyor. Bir yandan ülkedeki aşırı sağcılar şimdiden mobilize olmuşken, diğer yandan 2017’deki seçim sürecinde orta yolcu bir profil çizerek büyük umutlarla seçilen fakat bekleneni veremeyen Emmanuel Macron yeniden seçilmek için adaylık sinyali veriyor.


[Beklediğimiz Türkiye] "Beklediğimiz bir Türkiye var mı?" sorusu, esasen bizim geleceğe dair sahici bir meselemizin olup olmadığı konusunda bir cevap arayışımıza matuftur. Beraberinde "Biz bu Türkiye'nin nesiyiz" diye de sormayı gerektirir. Beklediğimizle ilgili hiçbir bedel ödeme niyetinde değilsek, böyle bir soru sorma hakkını kendimizde görmek bile bir hadsizliğin vesikası olacaktır. Önümüzdeki süreç, bir anlamda halkın istikamete dair bir hassasiyeti gözetip gözetmediği konusunda dikkate değer bir sınav olacak. Böylece tahribatın hangi düzeye geldiği, halkın hangi meseleye doğru kanalize olduğu muhtemelen bir nebze daha netlik kazanacak.


[Modern Zaman Gezgini Bir Düşünür] Şaban Teoman Duralı ile yapılan nehir söyleşisi, ‘Öyle Geçer ki Zaman: Teoman Duralı Kitabı’ ise Ocak 2020’de Turkuvaz Kitap’tan çıktı. Gazeteci Ali Değermenci’nin sorularına cevaplar veren Teoman Duralı, bu sayede okur ve takipçilerine de bir anlamda kendisiyle ilgili biyografik bir eser bırakmış oldu. Eser on üç ana bölüm, hal tercümesi, hocamızın bazı aile ve gezi fotoğraflarından oluşuyor. Bununla birlikte her bölümün içerisinde de küçük başlıklar mevcut. Kitaba adını veren ise Ali Değermenci’nin takdim yazısından hemen sonra okuru karşılayan Teoman Duralı’nın ‘Öyle Geçer ki Zaman’ şiiridir.


[Teoman Duralı’nın Felsefe Söyleşileri Arşivi] Felsefe-bilimci Prof. Dr. Teoman Duralı, TRT 2’de yayınlanan Felsefe Söyleşileri programında felsefe-bilim geleneğinin doğuşunu, serüvenini ve bu geleneğin nasıl bugünlere geldiğini konuklarıyla birlikte tartışıyordu. Batı ve Doğu düşünce dünyalarının hangi merhalelerden geçerek bugüne geldiğinin herkesin anlayacağı bir dille anlatıldığı programın arşivini istifadenize sunuyoruz.


Dua

Dua

Bir Saniye...

[Sıra Sizde]
Altınoluk ailesi olarak bu bülteni sizler için her hafta titizlikle hazırlamaya gayret ediyoruz, okuduğunuz ve takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Siz de aşağıdaki bağlantıyı çevrenizle paylaşabilir, sevdiklerinizin Altınoluk gündeminden haberdar olmasına vesile olabilirsiniz.
https://www.altinoluk.com.tr/gundem-abonelik

Bu e-postayı Altınoluk bültenlerine kayıt olduğunuz için yolladık. İsteğiniz dışında e-posta aldığınızı düşünüyorsanız bizi bilgilendirebilirsiniz. Geri bildirimlerinizi ve önerilerinizi bize yazabilirsiniz.

Altınoluk

TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE

İkitelli Osb. Mh. Atatürk Blv. Haseyad 1. Kısım No : 60 / 3C, Başakşehir / İstanbul

© Altınoluk Dergisi | 1986 - 2020 altinoluk.com.tr
Sitede yer alan yazıları kaynak göstererek yayınlayabilirsiniz. Her hakkı saklıdır.

KÜNYE | İLETİŞİM

ALTINOLUK GÜNDEM ABONELİĞİNDEN ÇIK

PAYLAŞ: