19 Ağustos 2022 - Cuma

 

Altınoluk

Bir Altınoluk hizmetidir.

Bugün 19 Ağustos 2022 - Cuma

Selamunaleykum, hayırlı cumalar…

Türkiye’den ve dünyadan öne çıkan gelişmeleri sizler için derlediğimiz yeni bir A Gündem ile sizlerleyiz. Bu haftanın bülteninde, Türkiye’nin hem bölgesel hem de küresel ölçekte yürüttüğü temaslara ağırlık veriyoruz. Tüm kategorilerde dolu dolu içerikleri keyifle okumanızı dileriz. Haftaya yeniden buluşmak dileğiyle…

Ayet • Hadis • Nükte

Ayet-i Kerime

"Kendi canları çekmesine rağmen yiyeceklerini yoksula, yetîme ve esire seve seve yedirirler."
(İnsan,8)


Hadis-i Şerif

“Bir kimse, müslümanların arasında bulunan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürürse, affedilmeyecek bir suç işlemediği takdirde, Allah Teâlâ onu mutlaka cennete koyar.”
(Tirmizî)


Nükte

Susuzluktan çatlamış bir toprağın bereketli yağmurlara hasret duyması gibi toplumumuzda hizmet ve alâkaya en fazla muhtaç kesimlerin başında, bir kanadı kırık olan yetimler ve yoksullar gelmektedir. Onlar bize Allâh’ın emânetleridir.
(Osman Nuri Topbaş)

Haberler

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin daveti üzerine Ukrayna'nın Lviv kentine gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Potoçki Sarayı'nda yaptığı baş başa görüşmenin ardından Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

İkili temaslarda, Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı amacıyla teşkil edilen mekanizmanın faaliyetlerinin artırılarak sürdürülmesi ile Ukrayna-Rusya Savaşı'nın diplomatik yollarla sona erdirilebilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alındı.

Görüşme sonrasında yapılan açıklamada ayrıca, savaş nedeniyle tahrip olan altyapının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşma imzalandığı açıklandı.

40 dakika süren üçlü zirvenin ardından Erdoğan, Zelenskiy ve Guterres ortak basın toplantısı düzenledi.

İlk mesajı veren Zelenski, “Başkan Erdoğan'ın ziyareti güçlü bir destek mesajıdır.” derken, tahıl girişimi, Zaporijya nükleer santrali ve savunma işbirliği görüşüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı açıklamada, Zaporijya Nükleer Santrali etrafında devam eden çatışmalardan duyduğu endişeyi dile getirdiğini ifade ederek, "Yeni bir Çernobil yaşamak istemiyoruz." dedi. Ukrayna-Rusya savaşında, diplomatik sürecin canlandırılması için uluslararası toplumun daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğine işaret ettiklerini söyleyen Erdoğan, arabulucu olmaya hazır olduklarına işaret ederek, "Sayın Putin’le bugünkü bütün görüşmelerimizin neticesini değerlendirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca savaşın başından itibaren 325 bin Ukraynalıya evsahipliği yaptıklarını açıkladı.

BM Genel Sekreteri Guterres ise yaptığı açıklamada "Gıda cephesindeki olumlu ivme diplomasinin zaferini yansıtıyor" dedi.

[Tahıl koridoru çalışıyor] Karadeniz Tahıl Girişimi Ortak Koordinasyon Merkezi İlerleme Raporu'na göre, 1-15 Ağustos arasında 36 geminin hareketine izin verildi. Ukrayna'dan hareket eden 21 gemi ile toplam 563 bin 317 ton gıda maddesi taşındı.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden karşılıklı olarak en üst düzeye çıkarılması kararı çerçevesinde, Tel Aviv'e büyükelçi atama kararı aldıklarını açıkladı. İsrail'de yeni hükümetin kurulması ve Isaac Herzog'un Cumhurbaşkanı seçilmesiyle İsrail'le bir diyalog süreci başladığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Herzog'un Türkiye ziyareti ve daha sonra benim İsrail ziyaretim, Başbakan ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in Ankara ziyareti ile süreç devam etti." dedi. Çavuşoğlu, ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda büyükelçi atamasının önemli olduğunu vurgulayarak,

"Filistin, Kudüs ve Gazze‘nin haklarını savunmaya devam edeceğiz ve bu konuda mesajlarımızın doğrudan büyükelçi seviyesinde Tel Aviv'e iletilmesi de önemli." ifadelerini kullandı. "Filistin, Kudüs ve Gazze‘nin haklarını savunmaya devam edeceğiz ve bu konuda mesajlarımızın doğrudan büyükelçi seviyesinde Tel Aviv'e iletilmesi de önemli." ifadelerini kullandı.

[İsrail katliamı kabul etti] İsrail, Gazze’ye 5 Ağustos’ta başlattığı saldırıları sırasında bir mezarlığı vurduğunu, burada 5 çocuğun hayatını kaybettiğini kabul etti.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ankara ve Şam yönetiminin doğrudan görüşme ihtimaline dair yaptığı açıklamada “Ben hiç olmaz diyecek durumda değilim. Bir yerden başlar, bunun düzeyi yükselebilir, inşallah” dedi. “Uluslararası ilişkilerde sorun çözücü en önemli faktör diyalog kanalıdır” ifadesini kullanan Yazıcı, ilişkilerin gelişmesinin “Suriye’deki bataklığın sona ermesine vesile olacağını” söyledi.

[Kalıcı barış için anlaşma şart] Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Muhalefetle Suriye’deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı bir barış olmaz” sözleri sonrası Suriye’de muhaliflerin kontrolündeki bazı bölgelerde protestolar düzenlenmiş, Türk bayrakları yakılmıştı. Çavuşoğlu, hafta içinde yaptığı açıklamada sözlerinin çarpıtıldığını savundu.

[Perinçek ve Sancak gidecek mi?] Şam yönetimiyle yakın ilişkileri bulunan Vatan Partisi’nin Genel Sekreteri Özgür Bursalı, genel başkanları Doğu Perinçek’le yakın dönemde AK Parti’den ayrılarak Vatan Partisi’ne geçen iş insanı Ethem Sancak’ın Esed’le görüşeceğini iddia etti.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da 1.3 milyon riskli ve 230.000 acil değişmesi gereken konut olduğunu söyledi. İstanbul’da bugüne kadar 300.000 konutun dönüşümünün sağlandığını belirten Kurum, bu sayının Türkiye genelinde 3 milyon olduğunu ifade etti. Kurum, kentsel dönüşümde kira desteğinin 1150 TL’den 1500 TL’ye çıkarılacağını, Eylül’de yeni bir konut kampanyası başlatacaklarını ve bu kampanya ile konut ve kira bedellerinin düşeceğine inandıklarını açıkladı: “Bakanlık olarak İstanbul'umuzda bugüne kadar 300 bin konutun dönüşümünü tamamladık ve toplam büyüklüğü 412 milyon metrekare olan 188 farklı alanda çalışmamızı yürütüyoruz.”


[Kritik uyarı] 17 Ağustos 1999 depremini değerlendiren Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Marmara'da beklenen depremin 1999 yılından itibaren her an olmak kaydıyla 30 sene içerisinde olma olasılığını yüzde 64 olduğu bilimsel olarak açıklandı. 1999'dan bu yana 23 sene geçti, yüzde 64 olasılık 2029'a kadar olduğuna göre, biz işin son evresine geldik. Marmara'nın altındaki Kuzey Anadolu'nun bir bölümü olan fay kırıldığı takdirde minimum 7.2, maksimum 7.6 büyüklüğünde deprem üretir" dedi.


ÖSYM, 2022 YKS yerleştirme sonuçlarını açıkladı. YÖK Başkanı Erol Özvar, yerleştirme sonuçlarına göre KKTC üniversiteleri hariç kontenjanların %99’unun dolduğunu, geçen yıl 164.000 civarında olan boş kontenjan sayısının bu yıl 13.000’e kadar düştüğünü açıkladı. Özvar, barajın kaldırılması ve sınav süresinin uzatılması gibi değişikliklerin üniversiteleri daha ulaşılabilir kıldığını söyledi. Üç oturum hâlinde 18 ve 19 Haziran tarihlerinde yapılan YKS’ye 3.234.409 aday ile rekor başvuru yapılmıştı.


KISA...KISA...KISA...

• Göç İdaresi Başkanlığı, bu yıl 69.692 düzensiz göçmenin sınırdaşı edildiğini açıkladı. Sınırdışı edilenlerin 41.492’sinin Afganistan, 7.772’sinin Pakistan uyruklu olduğu belirtildi.


• Sağlık Bakanlığı, haftalık Covid-19 tablosunu açıkladı. Buna göre 1-7 Ağustos’ta 232.253 kişinin testi pozitif çıktı, 380 kişi hayatını kaybetti.


• Rus haber ajansı TASS, Türkiye ile Rusya’nın S-400’ün ikinci partisi için bir sözleşme imzaladıklarını duyurdu.


• Gelecek kış mevsiminde doğal gaz sıkıntısı yaşaması beklenen Almanya'da elektrikli ısıtıcılara talep artarken, Türkiye'nin bu ülkeye ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 82 arttı.


• Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Ermeni kaymakam olarak atandı. Türkiye Ermeni toplumundan Berk Acar, Denizli'nin Babadağ ilçesinin kaymakamı oldu.


TÜRKİYE SOSYAL MEDYADA NE KONUŞUYOR?

sosyalmedya

Türkiye, 28 Şubat artığı zihniyetin yansımalarıyla ara ara karşılaşmaya devam ediyor. Bu kez Prof. Dr. ünvanlı Üstün Dökmen, büyük tepki çeken sözlere imza attı. Başörtülü psikolog ve psikiyatrist mesleğinin yapılamacağını iddia etti. Olay sosyal medyada gündem olurken, Dökmen'in daha önce bir konferansta başörtülülere hakaret etmekle kalmayıp, kendisine soru soran tesettürlü bir kadına bardak fırlatıp saldırmaya çalıştığı 'Sen kimsin? Bana soru soramazsın!' ifadeleriyle çıkıştığı öğrenildi.

Türkiye, dünya gündemini ‘viral’ videolarla beslemeye devam ediyor. Son olarak ABD'li “The Washington Post” gazetesi Balkız'ı haber yaptı. W.P: “Türkiye'de bir boz ayı, bütün orduları deviren halüsinojenik bir madde olan "deli bal"ı yedikten sonra sarhoş oldu.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde kar amacı güdülmemesi ve fiyatların düşmesi gerektiğine ilişkin açıklaması sonrasında Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde 30'dan fazla üründe etiket değişikliğine gidildi. Binlerce vatandaş marketlere akın etti. Görüntüler sosyal medyada gündem olurken, fiyatlar üzerinden tartışmada taraflar ikiye bölündü.


Ekonomi • Finans

ekonomi

Merkez Bankası, üçüncü çeyreğe ilişkin öncü göstergelerin iktisadi faaliyette bir miktar ivme kaybına işaret ettiğini belirterek, sürpriz bir faiz indirimi gerçekleştirdi. Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizi olan bir haftalık repo faizini 100 baz puan indirimle yüzde 14’ten yüzde 13’e düşüren Merkez Bankası, karara ilişkin açıklamasında “Mevcut görünüm altında güncellenen politika faiz düzeyinin yeterli olduğunu değerlendirmiştir” diye ekledi.


ABD Merkez Bankası’nın politika faizinin 75 baz puan artırıldığı son toplantının tutanakları, enflasyon önemli ölçüde düşene kadar faiz artırımlarının devam edeceği mesajını verdi. Tutanaklarda, iş gücü piyasasının gücünün, ekonomik faaliyete ilişkin mevcut gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) verilerinin gösterdiğinden daha güçlü olabileceği ve bunun GSYH verisinde yukarı yönlü bir revizyon olasılığını artırdığı belirtildi. Fed yetkililerinin enflasyon baskılarının azaldığına dair bugüne kadar çok az kanıt olduğu konusunda hemfikir olduğuna işaret edilen tutanaklarda, arz darboğazlarının fiyat baskılarına katkıda bulunmaya devam ettiği kaydedildi.

[Biden imzaladı] ABD Başkanı Joe Biden, enflasyonun düşürülmesine yönelik kapsamlı sağlık, iklim ve vergi düzenlemelerini içeren yasayı imzaladı. Düzenlemeyle, zenginlerin vergilerden üzerlerine düşen "adil payı" ödemelerinin sağlanması, büyük şirketlerin artık minimum yüzde 15 kurumlar vergisi ödemesi amaçlanıyor. Bu yasayla 740 milyar dolarlık ek vergi toplanması hedefleniyor.


Konut fiyatları, Haziran'da bir önceki yıla göre yüzde 160,5 ile artarak rekor kırdı. Merkez Bankası verilerine göre, Ankara'da 9 bin 155 TL olan konut metrekare maliyeti İstanbul'da 21 bin 328 TL'ye ulaşıyor. Konut fiyatları Haziran ayında bir önceki aya göre, İstanbul’da yüzde 9,7 Ankara'da, yüzde 9,3 İzmir'de 8,1 oranında yükseldi.

[Yeni adım geliyor] Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum; 50 bin ofisin konuta dönüştürülebileceğini açıkladı. Konut olmaya müsait olan ofislerin dönüşmesi durumunda, İstanbul’da 10 bin, ülke genelinde ise 40 bin adet yeni konut arzı oluşabilecek.


İngiltere'de yıllık enflasyon Temmuz ayında yüzde 10,1'le 1982 yılının Şubat ayından bu yana en yüksek düzeye yükseldi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi yıllık enflasyonun yüzde 9,8'e çıkacağı yönündeydi. İngiltere'de çekirdek enflasyon da Temmuz'da yüzde 6,2 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,6 arttı. İngiltere'de Haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 9,4'tü. Ulusal İstatistik Ofisi'nin verileri İngiltere'de gıda enflasyonunun da 2009 yılının Mart ayından bu yana en yüksek düzeye çıktığını gösteriyor.


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, 2022’nin nisan – haziran aylarını kapsayan ikinci çeyreğinde toplam istihdam 30 milyon 775 bin kişiye ulaştı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) verilerine göre ise sigortalı çalışanların sayısı mayıs ayı itibarıyla 22 milyon 941 bin kişi oldu. Sigortalı çalışanlar pandemi öncesine göre 2.7 milyon kişi arttı.


Kültür • Sanat

Portre

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "Jurassic World Kretase Kampı" isimli animasyon filminde toplumun milli ve manevi değerleri, genel ahlak ve ailenin korunması ilkesinin ihlal edildiği gerekçesiyle Netflix'e idari yaptırım uyguladı.


MEB’e bağlı tüm okullarda kütüphaneler kurulmasını sağladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kısa sürede 57 binin üzerinde okulumuzu kütüphaneye kavuşturduk. Okullarımızdaki kütüphanelerde bulunan kitap sayısını da kısa sürede 3 kat artırarak 70 milyona çıkardık. İnşallah yıl sonuna kadar bunu 100 milyona tamamlayacağız” dedi


Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden tarih profesörü ve bürokrat Ahmet Haluk Dursun'un vefatının üzerinden üç yıl geçti. Malazgirt ve Ahlat'ı gençlere daha iyi tanıtmak için yürütülen çalışmalar kapsamında bölgede bulunduğu sırada, Van'ın Erçiş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Dursun, "hayatını görevine adayarak" çalıştı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dursun, "kültürel kalkınma için topyekun harekat" idealine inanan, bunu hayata geçirmek için gerek akademisyen gerekse bürokrat olarak çaba gösteren bir görev insanı olarak tanınıyordu.


Teknoloji • Dijital Dünya

Teknoloji

Yılın ikinci çeyreğinde toplam aktif dijital bankacılık müşteri sayısı 85 milyon 130 bine ulaşırken, internet ve mobil bankacılıkla toplam 11 trilyon liralık finansal işlem hacmi gerçekleştirildi. Aktif bireysel dijital bankacılık müşterilerinin yaklaşık 54 milyonu erkek, 27 milyonu kadınlardan oluştu. Söz konusu kullanıcıların 32 milyon 630 bini 36-55, 22 milyon 608 bini 26-35 ve 15 milyon 685 bini 18-25 yaş grubunda yer aldı. İnternet bankacılığı hizmeti kullanılarak yapılan finansal işlemlerin toplam adedi 120 milyon, tutarı ise yaklaşık 4 trilyon lira düzeyinde gerçekleşti.


Deloitte tarafından gerçekleştirilen sosyo-ekonomik değer analiz raporuna göre Google ekosistemiyle Türkiye’de oluşan istihdam 1.9 milyonu aşarken, oluşan değerin oluşturduğu ekonomik katkı ise son 3 yılda 3.3 kat artarak 476 milyar TL’ye yükseldi. Google Benim İşletmem Profili, 2021 yılında 700 binden fazla mikro ve küçük işletmenin ek gelir artışı elde etmesine katkı sağladı.


Geçtiğimiz aylarda kripto paralarda yaşanan çöküşün bilançosu belli olmaya başladı. En büyük üç Bitcoin madenciliği şirketinin yaz döneminde 1 milyar dolardan daha fazla para kaybettiği ortaya çıktı. Bu kaybın başlıca kripto paralardaki düşüşten kaynaklandığı aktarıldı. Bloomberg tarafından hazırlanan son rapora göre, ABD’nin en büyük üç madencilik firmasının finansal raporları iç açıcı değil. Core Scientific, Marathon Digital Holdings ve Riot Blockchain isimli şirketlerin toplamda 1,4 milyar dolar kayıp yaşadığı bildirildi.


Aile • Sağlık

Aile & Sağlık

Hayati bir sağlık sorunu olan yüksek tansiyon hastalığı, doğrudan kalp ve damar yollarını etkilediği için önlem alınmaması durumunda ciddi neticelere sebep olabilir. Kronik yüksek tansiyon hastalığı olanların tansiyonlarının yükselmesi halinde doktorun önerdiği ilaçları tüketmesi gerekir. Bununla birlikte alerjik bir durumun olmaması ve doktorun da onayladığı yüksek tansiyonu düşüren doğal yöntemlere başvurulabilir. İşte yüksek tansiyona iyi gelen kürler...


Alerjinin kendisini göstermeye başladığı an itibariyle alerjiyi hafifletmeye hatta iyileştirmeye başlayacağı 6 doğal ve etkili yöntem var. İşte işinize çok yarayacak mevsimsel alerji için 6 doğal çözüm…


Montreal Üniversitesi’nden bilim insanları, karantinayla başlayan fiziksel ve zihinsel problemlerin 65 yaş üstü kişilerde daha fazla risk yaratmasından yola çıkarak, internet üzerinden yayınlanan sanal aktivitelerin kişilerin mutluluk ve refahında nasıl bir rol oynadığını araştırdı.


Gönüllü Haberler

Gönüllü Haberler

Hüdayi Fatihan Çekmeköy Üniversite Hazırlık Yurdu 2022 - 2023 eğitim yılına uzman eğitimci kadrosu ile başlıyor. Üniversiteye hazırlanmak isteyen öğrenciler için "Üniversite Hazırlık Yurdu" projesiyle kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.


Hüdâyî İlahiyat Halkaları "Arapça ve İslami İlimler Eğitimi" programı başvuruları devam ediyor.


Hüdayi Sosyal Girişimcilik Akademisi "Ağustos-Eylül-Ekim" dönemi için kayıtları devam ediyor. Detaylı Bilgi ve Ön Kayıt İçin:


Derin Okuma

Derin Okuma

[Gıda, enerji ve ekonomideki küresel krizler neyin sonucu?]

Son zamanlarda artan gıda ve enerji fiyatları tüm dünyada enflasyonu yükseltirken gündemimize de yeni bir kavram ekledi: “Gıda milliyetçiliği”. Gıda milliyetçiliği kavramı, gıda üretiminde kendi kendine yetmenin yanı sıra, üretilen gıdanın zor zamanlar için muhafaza edilmesi ve ihtiyacı olan başka bir ülke ile paylaşılmamasını ifade ediyor. Gıda fiyatlarındaki artışı sadece Rusya-Ukrayna Savaşı’na veya bazı ülkelerin stokçuluk yapmasına bağlamak ise buzdağının görünen kısmı ile oyalanıp asıl sebepleri görmezden gelmek olarak yorumlanıyor.


[Avrupa'da çöken model ve yeni düzen arayışları]

Gazın olmaması birçok Avrupa ülkesinde sanayi üretimini sekteye uğratacaktır. Üretim aksaklığının getireceği fiyat artışı ve işsizliğin, özellikle toplumun alt kesimine ciddi yansıması olacaktır. Oluşacak bu ekonomik darboğazın, siyasal açıdan zaten son yıllarda https://www.star.com.tr/acik-gorus/avrupada-coken-model-ve-yeni-duzen-arayislari-haber-1730646/


[Aleviler, Kimlik Siyaseti ve Seçim Yatırımları]

Seçimler yaklaştıkça siyasi hayatımızın çok sayıda konusu yeni bir siyasallaşma dalgasına giriyor. Dış politika- güvenlik alanlarından kimlik, ekonomik sorunlar ve gündelik yaşama kadar her şey parti siyasetinin gündemi oluyor ve olacak. İç ve dış gerilimlere bağlı kriz yönetiminin sürekli masada olması beklenmeli. Türkiye gibi jeopolitik öneme sahip bir ülkenin seçim dönemi için bu durum şaşırtıcı değil.


[Muhammed bin Selman’ın imaj diplomasisi]

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Suudi tahtına giden yolda hanedan içerisindeki rakiplerini yendiğini fakat olumsuz imajla baş edemediğini söyleyebiliriz. Suudilerin son aylarda giriştiği yoğun diplomatik faaliyetler önemli ölçüde bozulan bu imaj sorunu ile baş etmeye dönük bir çaba olarak duruyor.


Dua

Dua

Bir Saniye...

[Sıra Sizde]
Altınoluk ailesi olarak bu bülteni sizler için her hafta titizlikle hazırlamaya gayret ediyoruz, okuduğunuz ve takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Siz de aşağıdaki bağlantıyı çevrenizle paylaşabilir, sevdiklerinizin Altınoluk gündeminden haberdar olmasına vesile olabilirsiniz.
https://www.altinoluk.com.tr/gundem-abonelik

Bu e-postayı Altınoluk bültenlerine kayıt olduğunuz için yolladık. İsteğiniz dışında e-posta aldığınızı düşünüyorsanız bizi bilgilendirebilirsiniz. Geri bildirimlerinizi ve önerilerinizi bize yazabilirsiniz.

Altınoluk

TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE

İkitelli Osb. Mh. Atatürk Blv. Haseyad 1. Kısım No : 60 / 3C, Başakşehir / İstanbul

© Altınoluk Dergisi | 1986 - 2022 altinoluk.com.tr
Sitede yer alan yazıları kaynak göstererek yayınlayabilirsiniz. Her hakkı saklıdır.

KÜNYE | İLETİŞİM

ALTINOLUK GÜNDEM ABONELİĞİNDEN ÇIK

PAYLAŞ: